lecsó télire

Szerencsés, ha van eltéve lecsó télire

A lakás körül megtalálható kiskert valóságos áldás. Elég csak minimális energia ráfordítása és könnyedén megtermelhetők benne különféle élelmiszer alapanyagok általában zöldségek formájában. Amennyiben szeretjük, ha van mindig elrakva lecsó télire, akkor erre a nyár a legjobb időpont. Ilyenkorra már beérik a paradicsom, paprika egy jelentős része és neki lehet látni az alapanyagok feldolgozásának. Természetesen ahány ház annyi szokás, hiszen sok minden lehet beletenni a lecsóba. A hagyma általában alap és ezen kívül jönnek hozzá a további alapanyagok. A lecsó télire való előkészítése nem igényel sok előkészületet, hiszen leszedést követően a zöldségeket meg kell mosni, megfelelő méretű darabokra vágni és már kezdődhet is főzés.

Persze a sorendet megéri betartani, hiszen a hagyma és a paprika lassabban készül el, mint a paradicsom. Ha tehát tervbe van a lecsó télire történő betevése, de nem tudjuk miként lássunk ennek neki, akkor a receptneked.hu weboldalon kiváló ötleteket fogunk kapni ehhez. Érdemes gondolni a tartósításra, amit némi Na-benzoáttal megoldhatunk, szigorúan a mennyiséghez mért adagolással. A lecsó télire több előnyt nyújt. Először is a felesleges zöldségmennyiséget nem kell kidobni, hanem azt megfelelő módon feldolgozhatjuk. Ezen kívül pedig mindig lesz tartalékunk a kamarában és amennyiben a saját termésünk ízvilágára vágyunk, akkor elég csak felbontani egy üveggel ezek közül és már láthatunk neki a készítésnek. Némi tojás hozzáadásával a szinte azonnal tálalható a lecsó, ami télire lett elkészítve. Kimondottan laktató finomság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

ásvány nyakláncok Previous post Fluorit ásvány nyakláncok
webshop készítés Next post A webshop készítés