lapostető szigetelés rétegrend

Nem elhanyagolható a lapostető szigetelés rétegrend

Egy lakásépítés vagy felújítás, esetenként komolyabb átalakítás során olyan kihívások merülhetnek fel, amikkel muszáj szembenézni. Bár kis hazánk területén a hagyományos építési stílusban a jól megszokott magas tetőforma ismerhető, aminek megvan a sajátos oka. Mielőtt erre kitérnénk, még érdemes megemlíteni, hogy a mediterrán területeken jól bevált lapostető szigetelés rétegrend egyre inkább kezd idehaza átszivárogni. Ez többnyire a középületeknél, ipari és kereskedelmi létesítményeknél figyelhető meg. A sok emelet magas társasházaknál is inkább az egyenes szerkezet a megszokott, mintsem a hagyományos forma.

Bár a lapostető szigetelés rétegrend betartásával kiváló eredmény érhető el, azért a kialakult stílusnak megvan a maga oka. A meredek lejtésű háztetők szerepe, hogy a rájuk hulló csapadékot gyorsan elvezesse. Jól látható, hogy az földön általában a lejtésszög alacsonyabb, míg a hegységekben sokkal élesebb, mivel itt fontos, hogy a hótakaró ne tapadjon meg terhelve a szerkezetet, hanem mielőbb jöjjön le. A lapostető szigetelés rétegrend betartásával elérhető, hogy a szinte teljesen egyenes szerkezetek a hideg és nedvesség számára sem legyenek átjárhatók.

A forró égövön vált leginkább divattá ez a kialakítás, ahol a csapadékhajlam minimális, vagy igyekeznek a fenti részt is hasznosítani. Építési szempontból ez egyszerűbb, tehát nem véletlen, hogy számos újabb ingatlant már inkább ilyen formában hoznak létre, ahol viszont a lapostető szigetelés rétegrend kulcskérdésként szolgál. Ennek pontos részleteiről többet tudhatunk meg a hun.sika.com weboldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fénymásolópapír kedvező áron Previous post Fénymásolópapír kedvező áron
Next post Mikor van szükség fogimplantátumra?