kombinált tűzhely

Mit jelent az, hogy „kombinált tűzhely”?

A kombinált tűzhely tudja mindazt, amit egy gáztűzhely és elektromos társa – ráadásul egyszerre. A gázrózsák hagyományosan működnek, míg az alsó, sütésre alkalmas rész elektromos. Az alábbiakban utánajárunk, mikor és miért lehet hasznos a kombinált tűzhely mellett letenni a voksot!

A kombinált tűzhely előnyei

Az olyan konyhai gépek, mint a Novacook kombinált tűzhelyek egyesítik a gáz- és elektromos tűzhelyek tulajdonságait. A legnagyobb előnyük az, hogy áramszünet esetén sem marad éhes a család, hiszen a gázrózsák segítségével szinte bármilyen étel elkészíthető. A gáz – bár nem túl környezetkímélő – még mindig az egyik legolcsóbb energiaforrás.

A kombinált tűzhely meg tudja adni a gázzal főzés előnyeit, de mégis részesülhetünk az olyan remek adottságaiból is, mint például a légkeveréses sütés. Az ilyen típusú tűzhelyek ára ráadásul kedvezőbb is, mint egy tisztán elektromosan működő modellé.  Ha ilyen fajtára váltunk, a régi edényeket és lábasokat ugyanúgy használhatjuk tovább, nem kell új szettre beruházni.

Így vásároljunk kombinált tűzhelyet!

Végre elérkezett a vásárlás ideje? Nos, nem lesz könnyű dolgunk, mert első blikkre minden kombinált tűzhely pontosan ugyanolyannak tűnik. Leszámítva persze az árukat.

Érdemes szemügyre venni ezen kívül azt, hogy:

  • Milyen méretű? Befér-e egyáltalán a konyhába?
  • Hány láng található rajta és azoknak milyen az elhelyezkedése?
  • Hogyan gyújtható rajta szikra?
  • Milyen a gombok, fogantyúk, tetőt kialakítása?
  • Hogyan helyezhető a sütőbe a tepsi?
  • A sütőnek milyen funkciói vannak, mekkora a teljesítménye?
  • Mekkora az űrtartalma?
  • Milyen funkciók és programok állíthatók be a kombinált tűzhelyen?
  • Illik a színe a konyha stílusához?

Egy átlagos tűzhely szélessége 50-60 cm között változik, a magassága nagyjából 80-85 cm közötti, de ennek nem igazán van jelentősége. A sütő űrtartalma a mérettől függően változatos, a kisebbekbe egyszerre csupán egy, a nagyobbakba azonban két tepsi is befér. A leggyakoribbak a négy lángos kombinált tűzhelyek, de természetesen léteznek ennél kevesebb lángrózsával rendelkezőek is. A lángok mérete is eltérő, általában 1 nagy, 2 közepes és 1 kicsi a jellemző felosztás, de ezek pontos nagysága készülékenként más és más.

Fontosak természetesen a különböző funkciók is, például alul-felül, valamint légkeveréses sütésre a legtöbb háztartásban szükség lesz. A forgatható nyárs vagy a levehető sütőajtó pedig olyan extra, ami nagyban megkönnyíti használója életét.

A tepsivezetés az olcsóbb gépeken enyhe bordázattal, míg a drágábbakon komplett sínnel vagy akár teleszkóposan is magvalósulhat, ami hozzájárul ahhoz, hogy ne fröccsenjen ki az olaj. A gombok, fogantyúk kialakítása kényelem és megjelenés szempontjából is fontos ugyanúgy, ahogy a kombinált tűzhely dizájnja, színe is. Hiszen nem elég, ha sokoldalúan használható és számos funkcióval rendelkezik, az sem árt, ha örömmel néz rá a berendezésre az, aki használatba veszi majd.

A kombinált tűzhely a háztartások elengedhetetlen kelléke, a háziasszonyok (egyik) legjobb barátja. Körültekintő vásárlással és az említett szempontok mérlegelésével a kiválasztott darab hosszú évekre, évtizedekre hű társunk lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

legjobb kisállat biztosítás Previous post Mitől lesz a legjobb egy kisállat biztosítás?
Next post Mivel kezdődjön a beázott fal javítása?