Hogyan válasszunk autószőnyeget?

Ahhoz, hogy hatékonyan és tartósan megóvjuk az autó padlóját, több szempontot is figyelembe kell venni, mielőtt kiválasztjuk a megfelelő autószőnyeget.

https://www.withcar.hu/tipusajanlat/meretpontos-gumiszonyegek

Az autószőnyegek esetében, bár nyilvánvalóan az esztétikum számít, mindenekelőtt a biztonsági szempontoknak kell meghatározniuk a választást.

Biztonság a vezetőnek és az autónak

Az autószőnyeg védelmet nyújt a padlónak, ennek köszönhetően a nedvesség, vagy szennyeződés okozta korróziót megakadályozza. A csúszásmentes autószőnyeg különösen az autóvezető számára jelent biztonságot.

Számos modellből és különféle anyagokból választhatunk autószőnyeget

Amikor a szőnyegmodellről van szó, két típus közt dönthetünk, univerzális vagy méretpontos autószőnyeg modell. Az univerzális típusú autószőnyeg bármilyen autómárkához alkalmas.

Az univerzális autószőnyeg hátrányairól szólva mindenekelőtt érdemes elmondani, hogy az ilyen típusú szőnyeg nem illeszkedik tökéletesen az autó padlózatához mindig lesz egy plusz sarok, vagy hely, amit nem fed le. Ezenkívül az univerzális autószőnyegeknek leggyakrabban nincs olyan oldala, amely nem engedi a nedvesség és a szennyeződés bejutását a szőnyeg alá.

A méretpontos autószőnyeg az autó padlójának minden centiméterét lefedi, ami maximális védelmet nyújt a belső térnek.

Textil, vagy gumi autószőnyeg?

A közepes árszegmensbe tartozó textil autószőnyegeket már gumírozott aljjal gyártják, ami lehetővé teszi, hogy ne csak a nyári szezonban lehessen használni. Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy a textil autószőnyegek nedvszívó képessége korlátozott, ezért annak érdekében, hogy elkerüljük a vizesedés kialakulását az utastérben, az autószőnyegek állapotát folyamatosan ellenőrizni kell. A legjobb minőségű és egyben drága textil autószőnyegek gumírozott aljzattal és sűrűbb szövéssel készülnek, ezért jobban felszívják a nedvességet.

A gumi autószőnyegek számos kiemelkedő előnnyel rendelkeznek.

A jó minőségű gumi autószőnyeg képes megvédeni az autó padlóját a szennyeződéstől és a víztől. A gumi autószőnyegek jó munkát végeznek az autó padlójának szárazon és tisztán tartásában. Megakadályozzák a szőnyeg idő előtti károsodását, és megakadályozzák az autó aljának rozsdásodását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post Átgondolt fürdőszoba felszerelés!
Gyeptrágya típusok Next post Gyeptrágya típusok – Mikor melyiket kell használni?