csípőfájdalmat

Hogyan érdemes kezelni a csípőfájdalmat?

A csípő és annak területe sokféle okból fájhat. Ez az érzés lehet hirtelen fellépő, éles fájdalom, amely nagyban meghatározza a mindennapokat és a teendőket. Ettől azonban nem szükséges azonnal megijedni, hiszen a legtöbb esetben, egy gyógytornász segítségével könnyedén kezelhető. A szakember kiderítheti a kiváltó okokat, így tud célzott kezelést javasolni a problémára. De vajon, hogyan érdemes kezelni a csípőfájdalmat? Cikkünkben erre a kérdésre kaphatsz választ!

Hogyan zajlik a csípőfájdalom kezelése?

Ahhoz, hogy a gyógytorna ki tudja fejteni a hatását, érdemes először állapotfelmérést kérnünk, hiszen csak így deríthető ki, mi is okozza a kellemetlen érzést. Az alapos vizsgálat részét képezi jónéhány kérdés. A több éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek azonban gyorsan és hatékonyan nyújtanak segítséget.

Az anamnézist egy fizikális vizsgálat követi, aminek során felmérik az ízületek mozgását, illetve az izmok erejét egyaránt. A szakorvos nemcsak a csípő körül végzi el ezt, hanem bizony a test további részein is. Erre azért van szükség, hogy garantáltan megtalálja a kiváltó okokat. A terapeuta ezt követően felállítja a mozgásszervi diagnózist, ennek köszönhetően tudja majd kidolgozni a személyre szabott terápiás tervet.

A gyógytorna megkezdése csak ezután következhet be. A tornászok azonban nagy figyelmet szentelnek arra, hogy a gyakorlatok során ne legyenek fájdalmaink. Persze akadnak olyan mozgások, amelyek rossz érzéssel járhatnak, ezeket azonban csak fokozatosan vezetik be annak érdekében, hogy az izmok kellően meg tudjanak erősödni.

Mennyi idő után érezhető változás?

A gyógytornászok nagy figyelmet szentelnek a gyakorlatokra és azok helyes kivitelezésére. A betanítás részére azért van szükség, hogy a feladatokat akár otthon is el tudjuk végezni. Ez elősegíti a sikeres és a gyors gyógyulást, amire valószínűleg mindenki vágyik. Szerencsére már az első alkalmat követően érezhetővé válik, hogy a merev izmok lazulni kezdenek, a fájdalom pedig szépen lassan csökkeni kezd.

A csípőfájdalom rehabilitációja

A csípőfájdalom kezelésében sokat segíthetnek a megfelelő gyógytorna gyakorlatok. Ehhez azonban arra van szükség, hogy még időben felkeressünk egy képzett szakembert. Ennek segítségével természetes úton szabadulhatunk meg a fájdalomtól, ugyanis a mozgás aktivizálni tudja a testünk öngyógyító folyamatait. A gyógytorna kapcsán szóba jöhetnek a nyújtó gyakorlatok, amiknek köszönhetően a megfeszült izmok ellazulnak, így növelhető a csípő ízületének mozgásterjedelme. Minél lazább egy izom, annál kisebb terhelés éri ezt a területet, így további problémákkal nézhetünk szembe.

Erre jó megoldást nyújthat a gyógytorna, amely alkalmas az izomerő növelésére. A gyakorlatok során a csípő ízületeinek stabilitását növelhetjük meg, amivel akár a későbbi sérüléseket is megelőzhetjük. A csípőficam ugyanis a következő lépcsőfoka ennek a fájdalomnak, amely még ennél is több kellemetlenségeket okozhat nekünk. Az alkalmazott feladatok tehát nemcsak a kezelés szempontjából fontosak, hanem későbbi sérülések kialakulása ellen is védelmet nyújtanak.

Amennyiben azonban gyulladás miatt alakul ki csípőfájdalom, abban az esetben szintén segítséget nyújthat egy gyógytornász, aki serkenti a keringést, így gyorsítja meg a gyógyulást. A duzzanat szépen lassan leapad, így hatással van javulásunkra is.

Mi történik, ha nem kezeltetjük időben a csípőnket?

Abban az esetben, ha nem keresünk fel szakembert, akkor a fájdalom akár krónikussá is válhat. Ezáltal újabb és újabb panaszok kerülnek előtérbe, amely hatással van a csípőízületek kopására is. A helytelen terhelés és a merev izmok következménye ugyanis az, hogy az ízületek teljes mértékben elkopnak, amit aztán csak műtéttel lehet kezelni.

További szövődmény pedig az ellenoldalon való fájdalom, hiszen természetes dolog, hogy a nem annyira fájlalt testrészeinket terheljünk le, ez azonban hatással lehet annak az oldalnak a sérüléseire is. Az izomerő csökkenés miatt azonban a végtagok hamarabb elfáradhatnak, ezzel pedig csak kitoljuk a gyógyulási időt, akár a duplájára is.

Nem árt tehát időben szakember segítségét kérni, hiszen csak így akadályozhatjuk meg a komolyabb szövődményeket. Egy gyógytornásszal hatékonyan szüntethető meg a fájdalom, ráadásul a későbbi sérüléseket is megakadályozhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

legnépszerűbb kerti gépek Previous post Ezek most a legnépszerűbb kerti gépek
legjobb kisállat biztosítás Next post Mitől lesz a legjobb egy kisállat biztosítás?