2021 legjobb társasjátékai

Ezek lennének 2021 legjobb társasjátékai?

Sokszor fordul meg a játékmesterek, illetve a vásárlók fejében, hogy vajon melyek lehetnek a legnépszerűbb társasok az adott időszakban. Nincs könnyű dolga egy kezdőnek, egy újrakezdőnek, de még egy alkalmi társasozó társaságnak sem, hiszen a kínálat egyre szélesebb. A modern darabok választékának toplistája azonban valószínűleg senki számára nem lesznek meglepetések. De vajon melyek 2021 legjobb társasjátékai? Cikkünkből minden kiderül!

A társasjátékok világa

Egy jó játékot találni nem olyan egyszerű, mint azt az ember gondolja. Ha eldöntöttük, hogy vásárolnánk egy társast, akár magunknak, akár egy szerettünk számára, akkor már biztosan szembesültünk azzal, hogy a kínálat bizony rendkívül széles. Mondhatni, hogy szinte lehetetlen eldönteni, melyik típust szerezzük be otthonra vagy ajándékba. Nemcsak logikai, hanem fejlesztő, kártya változatok, de még taktikai gyártmányok is kaphatóak. Már csak az a kérdés, hogy milyen irányba szeretnénk elmenni. Egy kis segítséggel azonban már egy fokkal egyszerűbb lehet a vétel. Ehhez nyújt segítő kezet a legnépszerűbb társasjátékok listája, amin ötven termék található meg.

2021 legsikeresebb társasjátékai

Minden évben megvannak azonban azok a típusok, amelyeket a legtöbben szereztek be. Elegendő, ha egy influencer, esetleg egy videós egy változatot felkap, hiszen onnantól kezdve azt a terméket biztosan rengetegen vásárolják majd meg. Nem volt ez másként a tavalyi időszakban sem. Egy népszerű társasjáték webáruház szerint jelenleg ezek a legjobb társasjátékok.

A lista nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi értékesítést is mutatja, amelyek a játékosok visszajelzései alapján készült el. Ezen megtalálható természetesen az Év Játéka-díjat elnyert változatok, de tartalmaznak játékcsaládokat, modern klasszikusokat, illetve alkalmi darabokat egyaránt.

7csoda család

Az egyik legnépszerűbb változat a világ 7 csodájával foglalkozó kivitel, amelyek a mai napig foglalkoztatják a történészeket és a kutatókat. Szinte lehetetlen elképzelni, hogyan is voltak képesek az ókorban olyan hatalmas csodákat létrehozni, mint például a gízai piramisok. Ebben a játékban ezekkel ismerkedhetünk meg részletesebben. A társas három korszakból áll, amelynek során egészen az alapoktól indulva ismerkedhetünk meg ezekkel. A 7csoda nem véletlen hódított el több díjat is, hiszen ezzel akár egy kis történelmet is tanulhatunk. Hasznos változat a fiatal korosztály számára, akik most ismerkednek ezekkel az építményekkel.

Dixit

Aki kicsit is jártas a társasok világában, az nagy valószínűséggel hallott már a Dixit nevű játékkal. Itt az a cél, hogy a játékosok megfejtsék egymás látásmódját és gondolatait. A sort az kezdi el, akinek a legkorábban van valamilyen mondanivalója egy kézben tartott kártyáról. Ő lesz a mesélő, aki letesz egy kártyát az asztalra lefordítva és elkezd róla mondani valamit. Ez lehet pár szó, esetleg egy egész történet, a fő cél, hogy a többiek kitalálják, hogy mi is van a kártyán. A népszerűsége a megjelenés óta töretlen, hiszen tulajdonképpen bárki játszhat vele, a társaság összetétel és a létszám sem annyira lényeges. Ez képes összehozni az embereket és feltárni egymás mélyebb gondolatait egy-egy népszerű alkotásról.

Dobble

Talán a Dobble sem ismeretlen senki számára, hiszen az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez az egyszerű társas. Ez egy kisebb méretű bűvészdoboz, amit hatéves kortól szinte bárki használatba vehet. A kör alakú kártyákkal 2-től 8 személyig lehet partit csapni, aminek játékideje ezáltal akár 40 perc is lehet. Az állatokat, figurákat, illetve mesehősöket tartalmazó változatok esetében, bármelyik kettőt választjuk ki, lesz egy-egy hasonló motívum, amit megtalálva nyerhetjük el a másiktól az ő kártyáját. Az nyer, akinél az összes lap landol. A Dobble-ban természetesen szabályzatot is találhatunk, hiszen több minijáték közül válogathatunk. Remekül jöhet egy kisebb-nagyobb családi nyaraláson, kiránduláson, hosszabb utazás során.

Bízunk benne, hogy a listának köszönhetően már könnyebb lesz a választás a kedvencek listájáról. A játék egy hatalmas élmény, amit mindenkinek érdemes megtapasztalnia!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tűzönjárás Previous post Nem lehetetlen a tűzönjárás
legnépszerűbb kerti gépek Next post Ezek most a legnépszerűbb kerti gépek