Az alkoholról

Hamarosan itt a tesóm születésnapja, és igyekszem a lehető legszuperebb szülinapi bulit összehozni neki! Mivel így is nagyon gyanakszik, ezért még vár ránk egy komplett elterelő hadművelet kiötlése a barátnőjével, hogy meggyőzzük, nem készülünk semmire. Vagy ha végül nem is tudjuk benne elaltatni a gyanút, akkor legalább a konkrét dolgokat sikerüljön előle eltitkolni… Remélem, hogy összejön és jól sül el a meglepetés!

Nemrég derült ki az egyik ismerősömről, hogy funkcionális alkoholista, azaz, pontosabban magasan funkcionális alkoholista, és azóta újra meg újra eszembe jut, akárhányszor bulizás van kilátásban. Aggódom.

 

Ez egy elég durva dolog, ugyanis a környezet ilyen esetben nem is sejti, hogy baj van, mert az egyén ugyanúgy ellátja a feladatait és a felszínen semmi probléma nem mutatkozik. Szóval ezt is könnyű titkolni – a titkolózásról jutott eszembe. Épp ezért nagyon veszélyes is tud lenni a dolog, és azóta sokkal jobban próbálok figyelni arra, hogy ki mennyit iszik társaságban, milyen lelki állapotban van, nehogy baj legyen… A Felépülők oldalát nem csak az ilyen jellegű bejegyzések olvasása miatt ajánlom a figyelmetekbe. Olyan szempontból is érdekes lehet, hogy van egy bentlakásos programjuk, ami 28 napos. A funkcionális alkoholista klienseken is tudnak segíteni, azaz bárki fordulhat hozzájuk bizalommal, aki szeretné leküzdeni a függőségét. Legyen az funkcionális alkoholista vagy éppen többszörös visszaeső, nem szabad feladni a reményt a gyógyulásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

ipari tablet Previous post Gördülékenyebbé teszi a munkát az ipari tablet
HotBet Next post HotBet – az adatvédelmi technikák alkalmazásának fontossága