A Délkelet-Európa Kutatóközpont rendszeresen szervez konferenciákat különböző európai egyetemek bemutatására, illetve az élmények minél figyelemfelkeltőbb ismertetésére. Ezúttal a Kolozsvár – Groningen – Oxford egyetemi trió kerül reflektorfénybe.

A következő alkalomra, március 31-én, pénteken kerül sor a Károli Gáspár Református Egyetem Reviczky utcai épületében, a Buda Béla Díszteremben, 16.45-től. A Kuratórium elnöke, Surányi Csaba mond köszöntőt, akinek Hegedűs Zita, ELTE-s hallgató lesz a segítségére. A rendezvény célja, hogy a résztvevők bővítsék a kapcsolati tőkéjüket, előrelendítsék fejlődő szakmai karrierjüket, mindezt hasznos és érdekes információk hallgatásával vegyítve.

Az eseményen szót kap többek között Rád-András László, a Babes-Bolyai Tudományegyetem és az Ecumene doktori iskola képviselője, valamint Józsa Bertalan, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézettől. Hogy a kellemes zenei aláfestés se maradjon el, kiváló jazz-ütemek is felcsendülnek a konferencián Baris Gábor szaxofonnal, Kész Petra pedig egyedülálló hangjával szórakoztatja majd a közönséget.

A konferenciát kötetlen beszélgetés követ majd, a szervezők törekednek arra, hogy ne csupán egyoldalú legyen a bemutatás, inkább az interaktivitásra fektetik a hangsúlyt. Az eseményre való felhívás megtalálható a Délkelet-Európa Kutatóközpont honlapján, valamint a Facebook oldalukon is.