Szenteste. Telezabáltad magad és a szokásos karácsonyi összeveszés után is mindenki kibékült már. Álltok a fa körül, legalábbis mindenki próbál de a nagybácsi pálinkája pár öreg térdet már megrogyasztott. De nem téged! Tudom, hogy te a szíved mélyén a földhöz vágnád a kötelező bejglit, és inkább valami koncertet hallgatnál. Végülis miért ne?

Elindulnál de hova? A lábad nehéz mintha betoncsizmában próbálnál topogni egy yvein monq klipben, és közben csak arra gondolsz, hogy lehet-e kizárólag bokára hízni. A diszkó nem opció, és veretni se mennél, de mi legyen akkor? Tudod, hogy még két pálinka és szörnyethalsz. Segítünk.

Összeválogattuk a tökéletes karácsonyi levezetőket, ahol minőségi zenére emésztheted a kocsonyát, és a nagybácsi pálinkáját is lefojthatod végre egy finom borral – már ha maradt még ízlelőbimbód a pusztulatos háztáji párlat után -.

Dec. 24. // Szenteste

Nem meglepő módon nem túl nagy a felhozatal és ha nincs kedved az éjféli misén orgonajátékot hallgatni irány a Központ: Dj Slow fog minden bizonnyal kellemes hip-hop trekkeket pakolni.

Nem lesznek sokan, nyugodtan punnyadhatsz, mindenképp kellemesebb lesz mint repetázni a töltöttkáposztából.
Csendes éj x Központ // Event a Facebookon

Dec. 25. // Vasárnap

Felkeltél délben, de egy perc időd nincs, rohanni kell családos program, megint a pálinka. Még a szentestét se pihented le, kajára gondolni se tudsz, de azért kötelességtudatból elfogy két rúd diósbejgli. Meg a törköly-lehullottlevél pálinkából is vagy négy, indulás:

Némafilmzene @Kisüzem
Darvas Kristóf billentyűzik majd igazi lounge hangulatot.
Fölesleges is ezt ragozni, ha úgy érzed, hogy megmozdulni sem tudsz és az egyetlen célod, hogy pohár borokra támaszkodva lágy zenére lazulj el, akkor ez a te helyed.
Némafilmzene – Darvas Kristóf // Event a Facebookon

Dec. 26. // Hétfő

Végre, túlélted ezt a két napot és ha szerencséd van (nincs) talán nem is fáj a fejed. Pihend ki magad mert a Karácsony utolsó napját sem töltheted végig ágyban, este ki-ki vérmérsékletének megfelelően Harcsa Vera bájos hangjára, vagy a szegedi Smokey Monday valószínűleg lájtosból induló és egyre megmenősebb hip-hop trekkjeire lehet majd dudorogni.

Bin-Jip @A38
Harcsa Vera. Tényleg, kell ennél többet mondani? Ebben a felállásban a szokásos experimentális hangokat kicsit hagyományosabb rendszerben hallani vissza és Vera csodás hangja a legdurvább karácsonyi stresszt is kiűzi a fejedből.
Ha még nem ismered, erre a koncertre menj el mindenképp és hidd el, azonnal beleszeretsz. Ha ismered, akkor meg úgyis ottleszel.
Bin-Jip // A38 // Event a Facebookon

Soul Cure X Smokey Monday @Auróa
A szegedieknek biztosan nem lesz új, de aki szereti a jófajta hiphopot annak valószínűleg a fővárosban is ismerősen cseng a Smokey Monday formáció neve.
Masszív arconpörgésre lehet számítani, és tökéletes levezető a karácsonyi stressz után.
Soul Cure X Smokey Monday | N7N8 // Event a Facebookon