A hétvégén megnyitotta kapuit a Krak’n Town steampunk étteremkocsma a Rákóczi téren.

Egészen pontosan a József körút 31/A alatt találhatjuk meg a Krak’n-t, amely nyilván kultuszépítő szándékkal saját történelmet talált ki magának: a kocsma időszámítása szerint már 2316-ot írtunk, különböző kataklizmák tizedelték meg az emberiséget, és az ICON ügynökei elől kell menekülnie a bátor lázadóknak.

Az ilyen sci-fibe hajló alternatív történelem egyáltalán nem idegen a viktoriánus korból merítkező steampunktól, így az is abszolút illik a helyhez, hogy az ott dolgozóknak saját karakterük van, akik részesei és alakítói a szemünk előtt zajló történelmi eseményeknek. Van is róluk – illetve ugye a karakterükről – egy kis tabló a falon, illetve a berendezés tárgyai is a stílust idézik, a fejünk fölött mozgó-lebegő léghajóktól a férfivécé különleges piszoárjaiig.

A sörkulturális forradalomba beletenyerelve a Krak’nben kraft söröket mérnek, folyamatosan cserélődő kínálattal. A gasztrokocsma jelleget az angol konyha támogatja meg, vannak állandó ajánlatok, főételek vagy könnyebb falatok egyaránt. A hely alagsori része még mindig épül, egy hónapon belül viszont megnyílik majd, száz ember fog elférni ott, és a remények szerint az amerikai sportok rajongói ülnek majd ott akár hajnalig, ha éppen NFL Gameday van, vagy bármeddig, ha éppen más, a lényeg az, hogy főleg a tengerentúli sportágak szerelmeseinek érdemes ide szervezni a meccsnézést, azokat fogják adni, kísérletet téve a sportkocsmák és a kézműves kocsmák ötvözésére.

A Krak’n egy érdekes, legendaképző szándékkal megnyíló hely az éledező József körúton, üde színfolt, viktoriánus-, sör- és amerikaifutball-rajongóknak kötelező.

Íme néhány kép a helyről:

IMG_6033

IMG_6090

IMG_6049

IMG_6101

IMG_6093

IMG_6089