Már persze csak úgy amúgy képletesen.

Az őszi idény megindulásának örömére tartott sajtótájékoztatót tegnap az A38 programszervező csapata, és az egyik legfontosabb hír az A38 saját Youtube-csatornáinak elindítása. A közeli és távoli jövőben ide fognak felkerülni a koncertek felvételei – hiszen majdnem minden koncertet felvesznek, tévében pedig nem mindegyik megy le -, ráadásul ha lehet hinni az ígéreteknek, akkor nagy melóval ugyan, de 2004-ig visszamenőleg setlist-szerűre vágják a koncerteket, és úgy teszik majd fel őket a Youtube-ra.

Nem is egy csatorna lesz, hanem mindjárt négy, külön-külön egy-egy a különböző stílusoknak. Az A38 Rocks értelemszerűen a rockot, illetve a zúzás különböző stílusú permutációit részesíti előnyben, gyorsan nézzük is meg a csatorna promóvideóját, hisz érdemes:

Az A38 Free a jazzel foglalkozik elsősorban, az A38 Vibes a poprock, indie és elektronika videók hazája, az A38 World pedig a világzene internetes horizontja.

A programokról szólva sem lehet panasz, jelenleg is zajlik az Újbuda Jazz Fesztivál, október 7 és 23 között pedig jön a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. Itt fellép majd a Koop Oscar Orchestra, Emancipator Ensemble, Wintergatan és Savri Couri is.

Folytatja a hajó a Liveurope könnyűzenei sorozatot is, ami az Európai Unió támogatásával juttat el hazájukban már híres zenekarokat különböző országokba.

A Petőfi TV-vel sem áll le az együttműködés, annyira nem, hogy elindul az A38 Akadémia, ami az A38 koncerttechnikai és mozgóképgyártó iskolája lesz, és ahol rengeteg tapasztalatot szerezhetnek a program bekerülő tanítványok. Szeptember 4-én tartanak a hajón egy nyílt napot, itt bárhová benézhetnek az érdeklődők, a jelentkezési határidő pedig szeptember 26. Bármilyen további információ az Akadémiáról itt.