Pár nappal ezelőtt a Kétfarkú Kutyapárt kitett egy Bud Spencer park táblát Kaszásdűlőn, ami aztán szép karriert járt be, több, mint tízezren osztották meg Bud Spencer hivatalos Facebook-oldalán, és az önkormányzat is reagált rá, igaz, egy kicsit savanyú hangvételű közleményben, de legalább nem hívtak rendőrt a kutyapártra, mint mások máskor amikor a kátyúkat színezik szebbé, hanem mondhatni felkarolták a kezdeményezést. 

Tegnap mindez hivatalossá vált, Bús Balázs polgármester előterjesztése alapján a képviselő-testület szeptemberben dönthet az elnevezési javaslatról. Addig pedig kikérik az óbudaiak véleményét. 

Háromféleképpen lehet véleményt nyilvánítani:

  • a Pethe Ferenc téri termelői piacon augusztus 18-án és 25-én a „Közel az emberekhez” feliratú standon jelezhetik az emberek a támogatásukat vagy ellenvetésüket,
  • véleményt nyilváníthatnak online szavazás segítségével is a obuda.hu weboldalon keresztül, ennek a linkben szereplő cikknek az alján,
  • elküldhetik javaslatukat a [email protected] e-mail címre.

Mindezt augusztus 28-ig. Ritkán történik szórakoztató, mégis értelmes dolog a hazai közéletben, az mindenki másnak a kritikája, hogy ezek a dolgok főleg a Kétfarkú Kutyákhoz kötődnek. Óbuda önkormányzata ha óriási dicséretet nem is érdemel, de az mindenképpen elismerésre méltó, hogy nyitottságot mutattak egy olyan környezetben, ahol sem a humor, sem a nyitottság nem feltétlenül kultivált dolgok. Szavazzon mindenki aki teheti, és a Bud Spencer parktól egy kicsivel jobb hely lehet Magyarország.