A Sziget utolsó előtti napjára összejött a harmadik telt ház is: Rihanna és a Muse után Sia is bevonzott annyi látogatót, hogy ki kellett tenni a szervezőknek a megtelt táblát.

A nap attrakciója egyértelműen Sia volt, bár előtte is izzott a nagyszínpad. Négytől a Years and Years adta a Sziget valószínűleg legcukibb koncertjét. Az énekes, Olly Alexander végigfutkározta a koncertet, miközben nevetgélve kért elnézést ha véletlenül lefejelte a mikrofont. Utánuk még volt egy Kaiser Chiefs, és az ex-Oasis-nagyúr Noel Gallagher is tartott egy kis hűvös múltidézést. Az este előrehaladtával viszont a legtöbb ember Sia parókája alá akart bekukkantani.

A késést nála sem úsztuk meg, nagyjából húsz perc csúszással kezdett bele az inkább performansznak nevezhető előadásba. Persze Siától senki sem seggrázást és tapsoltatást vár el, mégis egészen meglepő élmény volt a tegnapi koncert.

A paróka maradt, az ausztrál énekesnő pedig egy helyben állva énekelte végig az egy órás koncertet. Nem volt magyarul megköszönés, jópofizás meg szigetezés, énekelt és kész. Zeneileg aláfestette azt a produkciót, ami a színpadon zajlott – mert attól mert Sia gyakorlatilag végig meg sem mozdult, attól még igen élénk élet folyt a deszkákon. Magával hozta a videoklipjeinek legfontosabb elemét, a 13 éves Maddie Zieglert, aki a szokásos paróka-dressz kombóban táncolta végig a koncertet. Közben a kivetítőn felvillant például Paul Dano színész is: később kiderült, hogy ő nem volt ott, a koncert alatt a kivetítőkön nem az operatőrök élő képei, hanem egy előre összevágott videó látható.

Ha nem is a Sziget legjobb koncertjét adta Sia, a legkülönlegesebbjét biztosan. Egy egyórás megelevenedett videoklip volt ez, ami ugyan nagyon újszerű és kivételes volt, mégsem robbant fel tőle a nagyszínpad.

(Fotó: Sziget Festival Official / Rockstar Photographers)