Már az idei Sziget nulladik napján ellőtték a szervezők a nagyágyút, Rihanna tiszteletét is tette az autóbalesetben elhunyt booking manager után elnevezett nagyszínpad deszkáin. A teltházas napon mindenki Rihannára várt, aki sajnos erősen hakniszagú, alig több mint egy órás bulit csapott a fesztiválon.

Ellentétben például MØ-vel, aki pár órával korábban az A38 sátrat töltötte meg teljesen. A dán énekesnő megmutatta, hogy édesmindegy, hogy az A38-on lép fel (ahogyan két évvel ezelőtt tette) vagy egy gigasátornyi ember előtt, ugyanúgy bevetődik a tömegbe, és ugyanolyan hangulatot tud varázsolni bárhol. A Lean on a tavalyi nyár slágere volt, mégis úgy szólt zárószámként, mintha kötelező nyárhimnusz lenne minden évben. 

Aki viszont ma biztosan nem fog a Rihanna-effektusba belefutni, az Manu Chao, aki már néhány évvel ezelőtt a Budapest Parkban is bebizonyította, hogy a chill nagyköveteként tökéletes bulikat tud csapni. Előtte a britek melegítik a színpadot, John Newman a Bastille-nak adja majd a mikrofont.

Az eggyel kisebb színpadra (OTP Bank A38 színpad) is érdemes lesz elnézni, hiszen ott az Editors és az UNKLE fog zenélni, de aki teljesen más zenére vágyik, az Goran Bregovicot is elkaphatja egy jó Bubamarára (Világzenei Színpad, 21.30)