A Red Bull Air Race idén ismét ellátogat Magyarországra, a szokásokhoz híven újfent Budapest ad otthont a világbajnokságnak. Habár a mostani lesz az első alkalom, hogy hazai versenyzőnk, Besenyei Péter nem áll rajthoz, attól függetlenül bőven lesz miért izgulnunk és bőven lesz mitől elámulnunk.

LRB_1739-7_640x360px_AirRace_2016_Statikus_banner_2

A Red Bull annak idején – Besenyei Péter vezényletével – hosszú hónapokig munkálkodott azon, hogy az amúgy is látványos műrepülést még érdekesebbé varázsolja. Ez az elképzelés sikerrel vette az akadályokat, olyannyira, hogy az első futam népszerűsége egyértelműen egy új korszak beköszöntét jelezte a repülősportok világában.

„Megkeresett a Red Bull egy olyan repülős sportág ötletével, amelyben a pilóták az idővel versenyezve szlalomoznak a levegőben. Már régóta gondolkodtam azon, hogyan lehetne a műrepülést még izgalmasabbá tenni a nagyközönség számára. Amikor meghallottam az ötletet, már tudtam: bennem is pontosan ez fogalmazódott meg.” – emlékezett vissza egy korábbi interjújában a kezdetekre Besenyei Péter.

A budapesti versenyhétvége július 16-án, szombaton 10:45-től veszi kezdetét az utánpótlás-korosztály szabadedzésével, 15:20-től pedig a kvalifikáció következik. A Master Class kvalifikációjára délután 4-kor kerül sor.

Vasárnap tovább fokozódik a hangulat, hiszen 12:00-kor előbb az utánpótlás futamának lehetünk szem-, illetve fültanúi, 14 órától pedig a Red Bull Air Race mezőnye kezd a tizennégyes, majd a nyolcas, végül pedig a négyes döntőjét. További részletekért látogass el az alábbi weboldalra és Facebook oldalra.

Red Bull Air Race Budapest hivatalos oldala

Red Bull Air Race Budapest hivatalos Facebook oldala