Hamarosan egy olyan film rejti majd rabul a nézőket, amely elkalauzol a profi magyar küzdősport világába. De nem akármilyen módon, mindezt nők pályafutásain keresztül ismerheti meg a nagyközönség. Egy rendkívül zárt, kemény és megpróbáltatásokkal teli világról szól az Ütős csajok.

Május 22-től lát napvilágot Nordin Eszter filmje, az Ütős csajok, egy olyan dokumentumfilm, amely bevezeti a nézőt a női magyar profi bokszolók életébe. Az alkotás éveken keresztül készült, Eszter elmondása szerint, azelőtt semmit nem tudott a küzdősportok világáról. Ennek ellenére mégis felkeltette az érdeklődését, és úgy döntött, hogy az HBO Europe közreműködésével érdemes leforgatni az Ütős csajokat. Fontosnak vélte, hogy ez a világ is kellő hangsúlyt kapjon, hiszen a benne élő lányok vért izzadva érték el azt, amit, így bőven megérdemlik, hogy még jobban felfigyeljen rájuk a közönség.

Fotó: magyar.film.hu

Az doku főhősnői között szerepel először is Miló Viki, akit talán senkinek sem kell bemutatni, egy ország ismeri a sikereit. Pályafutását 7 évesen kezdte, belekóstolt többek között az ökölvívásba, a kick-box-ba, a karate-ba és a kung-fu-ba is. Karrierje azonban néhány éve szponzor híján véget ért, így most már a ring másik felén folytatja munkásságát, tanári pályája mellett edzéseket is tart.

Helyett kapott a filmben a 23 éves Gina is, aki profi ifjúsági bokszvilágbajnok, számtalan neves címet ért már el, azonban karja sérülése majdnem a romokba döntötte álmait. Ám ő mégsem adta fel, nyomon követhetjük karrierje néhány állomását, amely elszántsággal vegyes dühvel van kikövezve. Néha a szorító büszke győzteseként, néha kiborult vesztesként.

Másik főszereplő Csilla, aki édesapja tiltása ellenére mégis belevágott a bokszkarrier építésébe. Gyerekkorában esélytelen volt elkezdenie, 18 éves kora után is csak titokban járhatott el edzésekre. Amatőrként versenyzett, ám amikor megcsillant előtte a profivá válás lehetősége, sürgősen mérlegelnie kellett.

A legmegdöbbentőbb karakter a 9 éves nyíregyházi Csenge, aki már 2 éves korában megismerkedett a küzdősportok világával. A kislány elmondása szerint mindig is imádta az ökölvívást, egyáltalán nem kötötték le a babák, inkább fiús lánynak vallja magát.

Fotó: pixabay.com

Ők is nők. De a legkeményebb fajtából. Tudják milyen az, amikor késő estig edzeni kell a teremben, mert heteken belül egy óriási összecsapás vár rájuk akár a legütősebb német bajnokkal. Hatalmas a nyomás, teljesíteni kell, megszerezni az övet, bizonyítani saját maguknak. Mindemellett hazánk nem az az ország, ahol akkora érdeklődés övezné a női küzdősportokat, mint külföldön. Így egy-egy bokszoló nem tehet fel erre mindent, szükséges egy másik élet, amely a megélhetést biztosítja. Mindezeknek megfelelni nem éppen egy könnyű falat, de ők veszik az akadályokat, vállalják az esetleges kudarc lehetőségét. De egy biztos, sosem veszítenek, már amit mostanra elértek örök győztessé avanzsálta őket.

A filmet május 22-én vasárnap 18:45-től tűzi műsorára az HBO, az HBO GO-n – az HBO online videótárában pedig már vasárnap reggel megtekinthető a film.

Egy kis ízelítőnek, íme az előzetes: