A pártos média nem cicózik, ha kell, két lábbal tiporja a törvényes rend ellenségeit. Bátor ember az, ki szembeszáll. Közmédia, 80 milliárd forintból.

Történt ugye, hogy Pukli István elkezdett az oktatás nehéz helyzetével foglalkozni, és arcát adta a pedagógusmozgalomhoz. Nyilván nem lehet hagyni, hogy valamilyen hiteles ember tegye ezt, szóval elindult Pukli karaktergyilkolása. 

Kiderítették, hogy a boldog békeidőkben valamikor – mondjuk tényleg – tagja volt az MSZP-nek. Aztán Zuschlag János ekézte őt a TV2-ben (ez az a csatorna ugye, ahol Szalai Vivien lett a hírigazgató, az a Szalai Vivien, aki a Zuschlaggal készült botrány-interjúkötetet jegyezte, miután Cusi a börtönéveket letudva átállt a Fideszhez), mondván, hogy régi ifjúsági baloldali tolvaj. Pukli erre maga mutatta meg azon felületeit, amik esetleg támadásra adnak okot, a nagypapa ávós volt, bátyja a börtönben ül. Van ilyen.

Az M1 sem volt rest, mivel nem volt fontosabb dolguk, gyorsan kimentek Pukli szüleinek házához, ahol meglepő módon nem akartak beszélni velük. Pukli erre inkább maga mondta, hogy élő egyenesben ad interjút az M1-nek, csak a családját hagyják békén. Ez meg is történt.

Az élő interjúban rákérdeztek, hogy nem gondolta-e, hogy megkeresik majd a családját, hiszen maga indította el a lavinát rokonságának emlegetésével. Pukli erre azt válaszolta, hogy idézve: „Ez egész egyszerűen nem igaz, nem én indítottam el semmiféle lavinát, azzal indult el a lavina, hogy egy információt belebegtettek, és egy börtöntölteléket szakértőként meghallgattak, aki 6 évig ült börtönben, ráadásul aki a holokauszt áldozatairól mondott eléggé illetlen szavakat annak idején, és az ő szavára adnak, innentől kezdve nem hiszem, hogy bármilyen módon is én indítottam volna el ezt a lavinát.”

Ez le is ment élőben, csakhogy az esti híradóban már ez történt (a videó a Kettős Mérce érdeme):

Szóval az M1 szimplán meghamisította a mondatait, nem tért ki Zuschlag szerepére, majd hazugnak állította be Puklit, aki nem tagadta, hogy ő emlegette fel a rokonait, csak arra hívta fel a figyelmet, hogy rohadtul nem ő kezdte a dolgot. Közben meg ugye szó sincs arról, hogy az oktatás helyzete finoman szólva sem optimális.

Ehhez tényleg csak gratulálni lehet. Mondjuk az M1-től nem vár sokat az ember, de Pukli karaktergyilkolásával, meg különböző dolgainak felemlegetésével nagyon tévúton jár a kormánypárti sajtó. Lehet, hogy Pukli MSZP-s volt, lehet, hogy a nagyapja meg ÁVÓ-s, de ezeknek semmihez semmilyen köze nincsen, ha egyszer igaza van.