Mintegy 35 ezer ember vett részt a pedagógusok és 70 másik csatlakozó szakszervezet által a Kossuth térre szervezett tüntetésen. A tüntetők 15 órakor találkoztak a Hősök terén, onnan vonultak a Parlament elé a városon keresztül.

A rendezvényen felszólalt többek között Sándor Mária, a fekete ruhás nővér, aki elfúló hangon állt ki a követelések mellett, illetve egy perces teljes csöndet vezényelt a téren, Pilz Olivér miskolci iskolaigazgató, aki sikerrel szavaztatta meg az éljenző tömeggel a tanárok 12 pontját, Békés Gáspár diákolimpikon, akinek a fehér inges szelfijét próbálta meg Balog miniszter a tüntetők ellen felhasználni, Neubauer István szülő, aki többek között a február 29-i nem megyek suliba sztrájkot szervezte, és Pulki István is. Szó volt a kormány központosító hatalmáról, a valódi egyeztetés hiányáról, a szegregációról, az oktatás összes létező és valódi problémájáról, és arról, hogy igazán nagyszerű, hogy a rossz idő ellenére is ennyien megjelentek.

Aztán elhangzott az ígért nagy bejelentés Pukli István szájából: ha március 23-ig a kormány, illetve Orbán Viktor és Áder János nem kér bocsánatot az elmúlt hat évben megalázott emberektől, akkor március 30-án egy órás országos munkabeszüntetést tartanak a tanárok. Ekkor kimennek majd az utcára az iskolák elé, és várják a hozzájuk csatlakozókat is, mindenkit, aki támogatja őket, vagy akit valamilyen sérelem ért az elmúlt időszakban. Vagyis a tanárok tulajdonképpen az egész országot felkérték arra, hogy csatlakozzanak hozzájuk, hogy március 30-án egy órára álljon meg az élet Magyarországon. 

Elmondták azt is, hogy ők nem ellenség, komoly tárgyalópartnereket akarnak, mert a végső cél nem pártpolitikai, hanem az, hogy egy normális országban, normális oktatási feltételek között tudják felnevelni a jövő generációját.

Íme néhány kép a rendezvényről:

IMG_2183[1]

IMG_2195[1]

IMG_2215[1]

IMG_2210[1]

IMG_2233[1]

IMG_2238[1]

IMG_2260[1]

IMG_2268[1]