A Fidesz egyik megbocsáthatatlan bűne, hogy sikerült az oktatás helyzetét lerántania a KDNP színvonalára. A tanárok végre – tök jogosan – tüntetnek, a kormány cserébe a legaljasabb kádárista reflexsémák alapján kezeli a helyzetet. Kormányzás helyett kommunikáció, Sorosozás, komcsizás, szakmai hozzá nem értés, a valódi konzultáció hiánya – a téma igazából felcserélhető attól függően, hogy éppen mihez nyúlnak hozzá. Most az oktatásról lesz szó.

Az alaphelyzet ismert, a kormány az oktatás területén is az eszetlen centralizáció híve, mint minden olyan küldetéstudatos kormány, vagy ideológia, amely teljesen, az önkritikára való hajlam nélkül biztos a saját maga igazában. Eme elmebaj jegyében született meg az iskolák és a pedagógusok nyakára rátett központi szervezet, a KLIK, aminek elvileg az egységesítés, és így a leszakadó területek létező leszakadásának megállítása lett volna a célja. Ebből persze a világon semmi nem lett, cserébe a tananyag Nemzeti Coelho-sításával, az óraszámok és a kötelező iskolai jelenlét egekbe emelésével, a tanárok egymásról írt jelentgetéseivel, meg úgy önmagában a kreativitás és a gondolat megszüntetésével véghezvitt stilisztikai bravúrral ezt is sikerült valahogyan a Horthy-korszak elejére, és a Kádár-rendszer végére egyaránt bepozicionálni. Mint ahogyan az egész kormányzást általában.forrás: civilhetes.net

Csodák csodájára a tanároknak ez annyira nem tetszik, ezért elkezdetek tüntetni a magyar ugar sivársága, és a kormány által kínált szellemi parlagfű ellen. Ha a fenti fejtegetés a Fidesz szakmai hiányosságait ecseteli, akkor az igazságosság jegyében most szakmai dicséretnek kell következnie. Mert azt még elhiszi az ember, hogy a KLIK csak hülye, nem pedig direkt gonosz. A kommunikációjuk viszont alaposan ki van találva, ott nincs mentség. Ami most folyik a narancssárga médiából, az mindennek az alja, még a machiavellizmust is sikerül alulról megszellőztetni. Az MTI lehozta, hogy Soros György áll a tüntetések hátterében, mert egyszer támogatta már Gulyás Mártont. Gulyás meg eljár a tüntetésekre. Meg hogy Heller Ágnes, Magyar Bálint meg a tudjukkik vannak a háttérben. Nyilván minden épkézláb (muhaha) ellenzéki szervezet ott fog magának nyilvánosságot, és felkarolható témát, ahol csak tud, de nehogymár bárki azt higgye, hogy a tanárokat bárki is irányítja. Nincs arra szükség, van baj Soros nélkül is. Bencsik András meg csak simán leírta, hogy Gallóné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke csak ne pattogjon, mert az ő apja a Péter Gábor, az ÁVH volt vezetője. Az átkos Népszabadságának főszerkesztője vagy nagyon hülye (ezt azért ne zárjuk ki), és bedől a kamuhíroldalak műremekjeinek, vagy szimplán csak fogta magát és magától, vagy a stratégia részeként hazudott egy akkorát, ami csak kifért. Gallóné apja persze nem Péter Gábor, az is baromira mindegy, hogy kinek ki volt az apja az oktatás hülyeségeinek szempontjából, de ez nem baj, megy a karaktergyilkolás. Egyébként az a borzasztó, hogy ezt még le kell írni, hogy ez az, és hogy van, aki simán beveszi. Persze soha egy karakter sem fölösleges, ha gondolkodik tőle az ember.forrás: 444.hu

A kormány egyeztetéseket is összehívott a tanárokkal a különféle városokba, csak oda meg a szakszervezeti vezetőket nem hívták meg, meg jegyzőkönyv nem volt, meg nyilvánosság nem volt, meg kérdezni nem lehetett. Általában én is így egyeztetek Barack Obamával. Az eredmény nagyjából hasonló.

forrás: truthinmedia.comAz oktatás nem a pálinkafőzéssel egyenértékű ágazat, hogy igazából tök mindegy, mit mond Brüsszel, vagy a kormány, és szarik bele az átlagember is. Itt az oktatásról van szó, ami az olyan kicsi, nyitott, erőforrásilag kiszolgáltatott gazdaságokban, mint a miénk, a legfontosabb húzóágazat, a jövőbe való alapvető befektetés tud lenni. Nagyon helyes, hogy a tanárok, és a diákok is azért tüntetnek, hogy ne ködös humbugok, meg fideszes klikkek köré legyen megszervezve. A téma talán van annyira megfogható, mint az internetadóé, és van rá remény, hogy a kormány tényleg változtat majd valamit, bár eddig stabilan állnak, de az Erzsébet Híd sincs még tele. Ha nem is lesz tele, akkor az oktatás ügye is süllyed a többi olyan gyilkos dolog mellé, amitől reménytelenebb lett kicsit ez a szomorú ország.