Minden egyes munkahelyen a főnökünknek joga van arra, hogy leellenőrizze az alkalmazottai az üzeneteit, de létezik néhány módszer arra, hogy ezt megelőzzük.

Újra meg újra felhívják a figyelmünket arra, hogy ügyeljünk, miről levelezünk a munkahelyünkön, ugyanis főnökünk bármikor betekintést nyerhet a privát információinkba, még akkor is, ha gyanúra egyáltalán nincsen oka. Sokan viszont egyáltalán nincsenek ezzel tisztában. Néhány módszer azonban segítségünkre lehet abban, hogy kivédjük az esetleges szimatolásokat és megőrizzük féltett beszélgetéseinket.

Először is a legfontosabb az, hogy minden körülmények között igyekezzünk külön választani a munkát és a magánügyeinket. Sok esetben az alkalmazottak rendelkeznek saját munkahelyi telefonnal, levelezési fiókkal, s ezáltal hajlamosak lehetnek arra, hogy ügyes-bajos személyes dolgait ezeken a platformokon keresztül bonyolítsák le. Ezzel a meggondolatlan tettel szinte tálcán kínáljuk magánéletünket nem kívánatos személyek felé.

A másik legfontosabb opció az előző fordítottja, hogy a munkahelyi ügyeinket se intézzük a személyes kommunikációs csatornáinkon keresztül, mint például a Messenger vagy a WhatsApp és egyéb információközlő applikációk. Hiába lehet titkosítani bizonyos üzeneteket, a főnöknek teljes körű hozzáférése van a munkahelyi eszközeinkhez, így ha az ő kezébe kerülne bármelyik is, a magánélet nyitott könyvvé válik.

Az is hasznos lehet, ha el akarod rejteni a személyes információidat, hogy nem csatlakozol a nyilvános munkahelyi WiFi-re, hiszen azon a hálózaton keresztül is könnyebb lekövetni bármelyik alkalmazottat.

Ha úgy érzed, hogy szükséges megtenni bármelyik lépést az beszélgetéseid megóvása érdekében, először érdemes átböngészni a munkavállalói kézikönyvet, vagy kikérni az informatikai részleg véleményét, ugyanis a főnök nem köteles közölni, ha belenézne a munkahelyi gépedbe.

via Independent