Kár, hogy körülbelül annyit is ér, mint amennyit a webes verzió.

Ezen a csodálatos, havas szombat délelőttön gondoltam arra, hogy felmegyek a Neptunra, és átteszem a szigorlatomat egy későbbi időpontra, amikor is megláttam, hogy megjelent a Neptun alkalmazás iOS-re, Androidra, és Windows Phone-ra is. Ez mindenképp becsülendő, hogy ennyi platformra elkészítették a hírhedt tanulmányi rendszer applikációját, így vettem a bátorságot, hogy kipróbáljam iOS-en.

De sajnos csak a letöltésig jutottam, ugyanis döbbenten láttam, hogy az intézmények között nincs ott az ELTE, én gyarló pedig pont erre az egyetemre járok. Hiába tekertem le egészen a Wekerle Sándor Üzleti Főiskoláig…nem, ott sem volt. Pech.

Az alkalmazás leírásában ugyanakkor ez olvasható:

“A Neptun mobil applikáció használatának lehetőségét az intézmény engedélyezi, illetve teszi lehetővé hallgatói számára.”

Kérdés, hogy miért nem lehetett várni addig, amíg mindenki számára egyformán elérhető és használható az alkalmazás, nem pedig kiadni félkészen.

Az értékeléseket és a hozzászólásokat böngészve, sokan eléggé lehúzták az alkalmazást, a legtöbben azon voltak kiakadva, hogy az ő intézményüknél sem használható az app. Hozzá kell tenni viszont, hogy folyamatosan frissítik a felsőoktatási intézmények listáját, tehát valamikor talán az ELTE is bekerül…

Forrás: itunes.apple.com

Egyébiránt minden alapvető funkció elméletileg hozzáférhető az appon keresztül is: tárgyfelvétel és -leadás, vizsgajelentkezés, pénzügyek intézése, levelezés.

Sok felhasználó panaszkodott kisebb-nagyobb bugokra, lefagyásokra, tehát látszik, hogy egyáltalán nem kiforrott még a nemrég megjelent Neptun alkalmazás, viszont ezt nem is lehet annyira felróni a fejlesztőknek, minden kezdet nehéz.

De legalább akkor a weboldala működne normálisan.