Kutatások igazolják azt, hogyha a megszokott munkaidőt csökkentenék a munkáltatók, akkor az alkalmazottak közérzete és hozzáállása is jelentősen javulna hosszútávon.

A The Guardian közölt egy cikket arról, amelyben egy svédországi öregek otthonában dolgozó ápolónő osztotta meg a személyes élményeit a csökkentett munkaidőről. Hivatalosan napi 8 órát kell dolgoznia, de a felmérés alapján heti 6 órára váltott. A változás eredménye nem meglepő, de annál hasznosabb és elgondolkodtatóbb.

Az említett otthonban már alkalmazzák a hatórás munkanapot, amelynek fontos tényezője, hogy a fizetés ennek ellenére sem csökken. A kutatók szerint attól, hogy az emberek világszerte hosszú órákat dolgoznak naponta, nem fog javulni a teljesítőképességük vagy éppen kedélyük. És lássuk be, ezek a tényezők elengedhetetlenek egy megbízható munkaerőnél.

Az első eredmények fél év után kimutathatóak voltak, a vizsgált helyi dolgozók hozzáállása érezhetően javult és a teljesítményük is pozitív irányba változott. A szakértők szerint viszont még korai lenne hivatalos adatokat közölni, ahhoz még több kutatásra lesz szükségük más szakterületeken is. Azonban az idősek otthona vezetőségének kisebb anyagi kárt okozott a 6 órás műszak, ugyanis időközben 14 új alkalmazottat kellett felvenniük, hogy a megüresedett órákat is ki tudják tölteni.

Fotó: theguardian.com

Úgy tűnik, az újító módszer nem csak a svédeknek vált be, például a göteborg-i Toyotánál, valamint egy internetes vállalkozásnál is váltottak, naponta csupán 6 órát dolgoznak, és azóta sem álltak vissza a régi rendszerre. Martin Banck, a Toyota feje azt nyilatkozta, hogy amióta ezzel a rendszerrel dolgoznak, a bevétel 25%-kal nőtt.

Felvetődhet az a jogos kérdés is, hogy mi történik akkor, ha az alkalmazott 6 órába próbálja belesűríteni az egész aznapi feladatot, akkor nem válik-e még jobban stresszessé, és nem éppen az ellenkezőjét éri el a célnak? A szakértők erre azt felelték, hogy ez a módszer nem feltétlen jelenthet megoldást minden problémára, hiszen minden cég és munkakör teljesen más, nem lehet ugyanolyan hatással egyszerre az összesre. Ők csupán egy alternatívát kínálnak fel, amelyet érdemes megtapasztalni.