Egy repülőút már annyira rutinnak számít, hogy szinte már nem is foglalkozunk azzal, hogy mi az, ami alapból beletartozik a jegyárba. Létezik néhány dolog, amit minden egyes utas ingyen használhat fel egy repülőút során.

1. Friss víz

Ez a legfontosabb. Még ha nincs is felesleges pénzünk arra, hogy drágább üdítőt vagy esetleg alkoholos italt fogyasszunk, tudnunk kell, hogy a korlátlan mennyiségű palackozott víz mindenkinek jár.

2. Főtt étel

A legtöbb utas fejében az a kép él, hogy a repülőgépen kizárólag csak rágcsálnivalókat szolgálhatnak fel az utaskísérők. Azonban ez nem így van, ha megéhezünk, nyugodtan kérhetünk egy adag ételt, amely többnyire a főétkezés második részének felel meg.

3. Utazás a pilótafülkében

Annak ellenére, hogy a 9/11-es tragédia után fokozódtak a biztonsági intézkedések, még mindig nyílik arra lehetőség, hogy az utas bepillantást nyerhessen a pilótafülébe. Ez a pillanat nagyon ritka ugyan, de a pilótáknak ha még a felszállás előtt van egy kis idejük, akkor általában szívesen megmutatják a legfontosabb dolgokat az érdeklődőknek.

Mindezek mellett a gyerekeknek ingyen szolgálnak fel különböző ételeket, ha éhesek lennének. Valamint a legalapvetőbb gyógyszeri ellátás is kijár az utasoknak, különböző fájdalomcsillapítókat igényelhetnek a stewardessektől, továbbá természetesen elsősegély-nyújtó felszerelés is helyet kap a gépen.