Az ausztrálok megirigyelték azt, hogy a londoniak már július óta a szemgolyójukon keresztül tudnak alkoholizálni, így Brisbane-ban megnyitották a világ második alkoholgőzbárját, a Alcoholic Architecturet. A bár egyelőre csak próbaüzemmódban működik, három hétig lesz nyitva.

És hogyan üzemel egy bár, ahol úgy leszel részeg, hogy közben csak álldogálnod kell egy vízálló köpenyben? A helyiségbe gintonic párát engednek be, amely a vendégek a szemgolyóján, nyálkahártyáján és tüdején keresztül juttatják jut be a szervezetbe. Egy 40 perces benttartózkodás két pohár gintoniccal ér fel, előnyeiként pedig a következőket emlegetik: nincs másnaposság, kevesebb kalória, és a májat se károsítja. 

Az egészségügyi szakértők viszont óva intenek az új hóborttól, ugyanis egyelőre nem ismert, milyen hosszútávú hatásai vannak a nyálkahártyán keresztül történő részegedésnek.  “Nem jó ötlet, mert egy mérgező, rákkeltő vegyi anyagot lélegzünk be és szívunk fel gyorsan” – nyilatkozta Jake Najman, a Queenslandi Egyetem drogkutató intézetének igazgatója.

Aki pedig nem tudja elképzelni, hogyan is kell szemen keresztül berúgni, azoknak itt egy videó a londoni gőzbárról: