Korunk rohamosan fejlődő technológiája olyan kapukat fog megnyitni a munkaerő-piacon, amelyeket eddig el sem tudtunk volna képzelni.

Thomas Frey, futurista véleménye szerint a jövő legmodernebb munkáinak a 60%-át még nem találták fel. Elmondása alapján a munkaerő-piaci lehetőségek egyre inkább kiterjednek, egyre kreatívabb és izgalmasabb állások jöhetnek létre a elkövetkezendő 10 évben. Viszont néhány már most is működik a gyakorlatban, csak még gyerekcipőben járnak.

Digitális terapeuta

Az ágyban szoktad olvasni az e-maileket vagy a híreket? Ez semmiképpen nem a megfelelő tartás, a szem hosszú távon könnyen sérülhet. Viszont a digitális terapeuta könnyen segíthet kialakítani a helyes technológiával kapcsolatos szokásokat.

Tömegfinanszírozási specialista

Miért bíznánk meg a kockázati tőkében, miközben a kívánt összeg szinte bárhonnan érkezhet? A tömegfinanszírozási specialista tanácsokkal látná el a cégeket, hogy mely lényeges kezdeményezéssel érdemes pénzhez jutni, a Kickstarter-től kezdve az Indiegogo-ig.

Időbeosztási tanácsadó

Az egyre előrehaladottabb technológia napról napra több időt vesz el az életünkből, mint amennyit kellene. A tanácsadó rendszerezné a napunkat, beosztaná, hogy mikor, mennyit használjuk az elektronikus eszközöket, hogy az még ne károsítsa az egészségünket.

Városi gazda

Az urbanizáció korunk egyik leggyorsabban fejlődő ága, így hamarosan elengedhetetlen lesz az, hogy a város határain belül termeljék ki a gazdák a lakosság számára szükséges élelmiszereket. A városi gazda feladata lenne a helyi kertek átalakítása és termőképessé tétele.

Kulturális intelligens ügynök

A kulturális tudós az, aki azonosítja a legújabb kulturális területeket és hatásaikat, a zenében, játékokban, divatban, technológiában és gasztronómián belül. Hivatása lenne felfedezni a legújabb lehetőségeket, továbbfejleszteni és felkelteni az emberek érdeklődését.