A mai modern ember már a vécén sem a régi: nem könyvet, magazint vagy a légfrissítő dobozát olvassa, hanem az okostelefonját. Két diák úgy érezte, be kell tömniük ezt a piaci rést, és létrehoztak egy alkalmazást vécén dekkoló embereknek. 

Lassan tényleg minden élethelyzethez fejlesztenek egy applikációt, ám a vécé eddig kiaknázatlan területnek számított az alkalmazások világában. A Pooductive megálmodói eredetileg Kickstarteren próbáltak hatni a vécészerető emberekre, ám a projekt megbukott. Most mégis tető alá hozták az alkalmazást, amely a vécén eltöltött időt próbálja színesíteni.

forrás: boredpanda.com

Az oldal egyfajta közösségi oldalként funkcionál az éppen trónoló emberek számára: csetelhetnek a többi vécéző felhasználóval. Az alkalmazás helymeghatározást használ, ám ez nem jelenti azt, hogy nem lehet a föld másik oldalán vécéző emberekkel ismerkedni. Ha nem csak egy emberrel akarod megosztani az élményt, csoportos csetet is indíthatsz, ahol közösen hódolva a nagy fajansz vízesésnek nem kell egyedül végigcsinálni a nehéz perceket.

Az app kitalálói arra alapozták az alkalmazást, hogy a vécén töltött időt sokan magányosnak és céltalannak érzik, ezért egy új világ nyílhat meg a vécén unatozók számára: közösségi életet élhetnek a vécén is. A roppant hiánypótló alkalmazás itt érhető el az Apple-készülékekre.