A londoni Barbican központ Hamlet előadásán Benedict Cumberbatcht sikerült úgy kizökkentenie a nézőknek, hogy újra kellett kezdenie Hamlet nagymonológját. És mivel sikerült mindezt elérni? Természetesen azzal, ami Shakespeare korában nem történhetett volna meg:

a telefonokkal.

A nézőtér egy része telefonját előkapva videózta a híres színész minden egyes szavát, a készülékek fényei pedig nagyon zavarták és ki is zökkentették őt, ezért újra kellett kezdenie Hamlet híres monológját. Az előadás után a színész a művészbejárónál az ott összegyűlt rajongókat megkérte, hogy az előadás alatt ne videózzanak, ugyanis a készülékek fénye rendkívül zavaró a színészek számára. Azt is elmondta, hogy ezentúl a szervezők jobban odafigyelnek erre, és ki is vezethetik azt, aki videót készít a darabról.

Cumberbatch Hamletje körül egyébként óriási a felhajtás, már tavaly augusztusban, amikor megkezdődtek a jegyeladások percek alatt százezer fogyott a belépőkből, ezzel minden idők legsikeresebbévé téve a darabot. A Barbican félretett 30 olcsóbb, 10 fontos jegyet az előadásra, ezért 20 órát álltak sorba a fanatikusabb rajongók. A darabot október végéig játsszák.