Ma végre mozikba kerül a Mad Max: A harag útja, így elérkezettnek láttuk az időt egy kis jó, ha tudod kezdetű okosításra.

  • Elég sokan szeretik emlegetni az Ideglelést, az alacsony költségvetésű sikerfilmek csimborasszójaként, pedig a 79-es Mad Max amerikai dollárban potom 650 ezerből készült el, és világszinten 100 milliót hozott. Ezzel húsz évig Guiness rekorder volt a Blair Witch Project-ig. A mai nappal a magyar mozik által játszott Fury Road – infláció ide, vagy oda – 150 millióból készült, és már a nyitóhétvégén összehozott 44 milliót az államokban.
  • A magyarországi premier – nem meglepő módon – egy héttel későbbre esik, mint a világ többi részén. Ez még mindig annak a büntetésnek a következménye, amit azért kaptunk, mert előszeretettel szivárogtattuk ki a netre a kamerás felvételeket, rögtön a premier után. Az imdb listája szerint Kambodzsa, Pakisztán és Lengyelország lakói láthatják egy hét késéssel a filmet.
  • Az első rész főgonosza, a Toecuttert alakító Hugh Keays-Byrne játssza a Fury Road Halhatatlan Joe-ját, felismerhetetlenségig maszkírozva, minden idők egyik legérdekesebb negatív szereplőjeként.
  • A film Cannes nyitónapján debütált, ahol a tömeg óriási tapssal hálált meg minden akcióblokkot. Az első vetítések után olyan neves hollywoodi személyiségek értékelték a világ legjobb akciófilmjének – vagy legalábbis egyik legjobbjának – mint, Eli Roth, Samuel L. Jackson, Robert Rodriguez, a Közönséges bűnözők és A holnap határa írója, Christopher McQuarrie vagy az egyik legígéretesebb fiatal rendező, Rian Johnson.
  • A film forgatási nehézségeit már mindenki ismeri, ám azt már kevesebben, hogy George Miller – nyilván – az ausztrál sivatagban akarta forgatni a filmet a korábbiakhoz hasonlóan, ám ez a terve meghiúsult. A váratlanul csapadékosabb ausztrál időjárás „bezöldítette” az addig végtelen homokkal borított területeket pont annyira, hogy az már nem lett volna annyira baljósan hatásos, mint a kényszerből keresett forgatási helyszín: Namíbia.
  • A Charlize Theron alakította Furiosának csak fél keze van, és állítólag ez annyira megnövelte a film utómunkáinak költségeit, hogy Miller majdnem kihátrált az ötletből. Olcsóbb lett volna, ha levágják – nyilatkozta a témával kapcsolatban Theron.
  • A filmben minimális a CGI használat, a jelenetek 80%-át a valóságban vették fel, utómunkával csak tökéletesítgették azt. Ez a szám csak még jobban néz ki, ha tudjuk: a film kb. pont 80-85%-a tömény akció. Gyakorlatilag mindent a kaszkadőrök csináltak, ezért mondja mindenki, aki látta, hogy sokáig nem lesz egyszerű felülmúlni a Fury Road okozta látványorgiát.
  • Érdekesség még, hogy a Mad Max: Fury Road a múlthét végén, 50 ezer felhasználó értékelésével 8.8 ponton állt az imdb-n. Ez a szám a 80 ezer értékelés után is változatlanul tarja a 8.8-as szintet. Ha ez így marad, felkerülhet a top 250-es listán az előkelő tizedik helyre a Harcosok Klubja és a Gyűrűk Ura első része mellé.