Sok olyan dolog van, amiért irigykedhetünk Hollywood krémjének utódaira – hírnév, csillogás, pénz, bulik, korai rehab…de a neveik nem mindig ilyenek. Összeszedtük a legfurcsábbakat.

1. Tu (Morrow)

Rob Morrow itthon főleg a Gyilkos számok sorozat Don Eppes nyomozójaként lehet ismeretes…meg arról, hogy a lányát Ho Lnap-nak nevezte el.

2. Pilot Inspektor

A Nevem Earl sztárja, Jason Lee egy nem létező foglalkozásról, a pilóta-ellenőrről nevezte el fiát – gondolhatnánk, azonban az anekdota szerint egy Granddady szám, a “He’s Simple, He’s Dumb, He’s the Pilot” (kb. Egyszerű, buta, ő a pilóta) volt az ihlet. Dicséretes.

3. Audio Silence

Az itthon relatíve ismeretlen Shannyn Sossamon ezzel a névvel nagyobb elismertséget szerzett, mint teljes karrierjével…nem tudjuk, hogy ez mennyire pozitív, de kreatívnak legalább mindenképpen kreatív.

4. Kal-El

Nicholas Cage eleve egy Marvel karakter (Luke Cage) miatt változtatta nevét Coppoláról Cage-re, majd fiát Superman születési nevével ajándékozta meg.

5. Moon Unit, Dweezil, Ahmet Emuukha Rodan és Diva Thin Muffin Pigeen

Frank Zappa nem viccel, az összes szerencsétlen gyerekét valami vállalhatatlan névvel ajándékozta meg, mint Hold Egység vagy Díva Vékony Muffin Galamb.

6. Fifi Trixibell, Peaches Honeyblossom és Pixie

Bob Geldof és Paula Yates lányai szintén csapatostul különlegesek – nem is igazán tudjuk, hogy a Tündérmanó vagy a Barack Mézvirág a kedvencünk. (Peaches Honeyblossom egy évvel ezelőtt, 25 éves korában heroin-túladagolásban életét vesztette)

7. Kyd

David Duchovny és Tea Leoni fiát gyereknek hívják. Mostanában újragondolták ezt a dolgot, és a Miller középső nevet használják inkább, elképzelésünk sincs, miért…

8. Apple

Chris Martin és Gwyneth Paltrow lánya itthon az Alma névvel nem is lenne annyira furcsa (a Körtével mondjuk már eléggé figyelemfelkeltő lehetne), azonban ha hozzávesszük, hogy az Appletini/Apple Martini, vagyis almás martini egy roppant népszerű koktél odaát, őt pedig Apple Martin-nak hívják…

9. Poppy Honey, Daisy Boo és Petal Blossom Rainbow, illetve Buddy Bear

Jamie Oliver minden lánya születése előtt virágos jókedvében lehetett, valószínűleg ezért hívják őket Pipacs Méz-nek, Százszorszépnek és Szirom Virág Szivárványnak. Kisfia sajnos ezt a hagyományt (érthető okokból) nem követhette, így őt Tesó Mackónak hívják.

10. North (West)

Nem, továbbra sem vicc Kim Kardashian és Kanye West gyerekének a neve, tényleg Észak-Nyugatnak hívják.

11. A magyarok

A magyarok sem maradnak alul kreativitásban, elég csak Jáksó Bence Dagobertre vagy Sebestyén Bennettre gondolnunk. Pete Wentz kisfia, Saint Lazslo nem tudjuk, hogy magyarnak számít-e, de elég közel áll hozzá!

12. A városneves-gyerekek

Valamiért elképesztően népszerűek a városok, városrészek, földrészek és egyéb földrajzi helyek a celebek körében – az alábbi térképen csak a legismertebbek, mint például Brooklyn Beckham, Suri Cruise vagy Milan Piqué Mebarak szerepelnek. Magyarországon ezt a Tóth Tápiszecső, Horváth Hejőpapi és Kovács Kiskunlacháza nevekkel tudjuk a leginkább analógnak tekinteni.

forrás: http://www.huffingtonpost.com