Persze nemcsak a nyolcadik kerületben és Budapesten játszhatsz, most az egész világot szétpacmanezheted a Google jóvoltából.

Április elseje van és a keresőóriás cég máris meglepett minket egy jóféle ötlettel. Bizonyára mindenkinek ismerős a Pac-Man játék, ha nem, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld, ugyanis a Google-nek köszönhetően most igen egyedi módon játszhatunk ezzel a klasszikus játékkal.

Csak menjünk a Google Maps oldalára, írjunk be a keresőbe egy tetszőleges helyszínt, például híres/hírhedt pesti utcákat, hogy még nagyobb pikantériája legyen az egésznek, kattintsunk a kis apró Pac-Man ablakra a bal alsó sarokban, és néhány pillanat alatt a remek közbiztonságnak örvendő Leonardo Da Vinci utca átváltozik Pac-Man pályává – talán úgy is maradhatna. Mondjuk a játékban is menekülni kell.

Budapest

Úgy tűnik, a játék maga csak asztali gépeknél elérhető, sajnos telefonon, illetve tableteken nem tudunk Pac-Manezni. Ezen felül pontosan nem tudjuk, meddig él ez a Isten Google adta lehetőség, úgyhogy érdemes kihasználni. Barangold be Pac-Mannel a Budai Várat, a főváros szebbnél szebb helyeit, és ha van erőd hozzá, a nyolcadik kerületet is. Utóbbinak egyes utcáiba úgysem mennél szívesen, Pac-Manként viszont mindent megtehetsz.