Az utóbbi időkben rengeteg jelszót loptak el ilyen-olyan hackertámadásoknak köszönhetően. Itt most ellenőrizheted, hogy te biztonságban vagy-e.

A hackerek általában az ellopott adatokkal kezdenek valamit, nem csak úgy ellopják aztán hencegnek vele. Meglepő. Sok esetben azért lopnak adatokat, hogy azokat később értékesítsék, és jó pénzért eladják, például ha egy cégnek egy aktív emailcím-halmazra van szüksége hirdetés szempontjából. A másik véglet viszont az, amikor a támadók a megszerzett adatokat nyilvánosságra hozzák, ezáltal jó nagy káoszt kavarnak, és rosszat tesznek az áldozat cégnek.

Egy Mark Burnett nevezetű kiberbiztonsági szakértő összegyűjtögette a közelmúlt során történt hackertámadások áldozatainak adatait. Az összegyűjtött jelszóhalmazt egy bárki számára lekérhető adatbázisba gyűjtötte, hogy aki esetleg rátalál benne a saját adataira, az azonnal változtassa meg jelszavát.

Ezen a címen ti is leellenőrizhetitek, hogy adataitokat ellopták-e a hackerek, az adatbázisban, ami több mint 10 millió felhasználónév-jelszó párosból áll.

Nem kell mást tenni, mint beírni a felhasználónevünk egy részét az űrlapba, és egy bő fél perces keresés után kidobja az adatbázis első 25 eredményét. A felhasználónevünk egy része úgy értendő, hogy elég csak az elejét beírni. Tegyük fel, a felhasználónevünk kiskutyuska1000. Írjuk be mondjuk, hogy kiskutyus, és máris lesz eredmény, ezzel ellentétben a kutyuska szócskára nem lesz eredményt. Az űrlapba akár beírhatjuk jelszavunkat is, remélhetőleg nem lesz találat.

Amennyiben megtaláltad az általad használt felhasználónév/jelszó párost, azonnal változtasd meg!

Fontos: a kereső csak az első 25 találatot mutatja, tehát ha a találati lista végén a “—Too Many—” szöveget találja, pontosítsuk a keresést.