A német Chaos Computer Club ismét meglepte a világot.

60865604-702x336

Ez a csapat kocka volt az, aki pár nappal az iPhone 5S bemutatója után gond nélkül feltörte a szuperbiztonságos ujjlenyomat olvasót az Apple okostelefonján. Ezúttal a fent említett társaság ismét más emberek ujjlenyomataival szórakozott, bár az új ötlet merőben aggasztóbb jövőképet fest az ujjlenyomat biztonságát illetően.

ujjlenyomat1

Az egykor legbiztonságosabb azonosítási mód úgy tűnik, hogy a közeljövőben megdőlhet, erről sok komoly szakember nyilatkozott mostanában. Azt viszont senki sem gondolta, hogy a hackereknek már egy Facebookra kiposztolt kép is elég volt ahhoz, hogy az ujjlenyomatunkat ellopják.

Bundestag Haushaltsberatungen

A Chaus Computer Club a német védelmi miniszter Ursula von der Leyen publikus fotóival (lásd fent) demonstrálta az ujjlenyomat lophatóságát. A saját maga által feltett képeken ugyanis, több szögből látható volt a hüvelykujja.

forrás: Androgeek

Több helyen is megjelent ez a hír, mindenhol más megközelítéssel. Azonban a valóságban csakis nagy felbontású, több szögből készült fotók alapján lehet ujjlenyomatot lopni. A Facebookra felkerült képek minősége miatt nem valószínű, hogy azok alapján lehetne tökéletes ujjlenyomat másolatot készíteni.