2014 az okos telefonok szempontjából nagyon sok újdonságot hozott, de már most elképesztő dolgokra képesek ezek a technikai kütyük. Ha azt hitted, hogy nem tudják fokozni a gyártók a fejlesztéseiket, akkor tévedtél. Íme, néhány jövőbeni újítás.

Az egyik legfontosabb dolog, természetesen az ár mellett, a külső. Első sorban talán mindenki ez alapján választja ki legújabb kedvencét. 2015-ben is gyártónként más és más jellegzetességeket láthatunk majd, de előreláthatólag a trend a prémium minőségű anyagok, fémek használata és a lehető legvékonyabb kialakítás lesz. Az Apple már évek óta csak ilyen minőségi telefonokat készít, 2015-re sok más gyártó is elismerte, hogy a vevőket nagyon is érdekli, amit a kezébe vesz nap mint nap.

Második a kijelző, amely az évek alatt folyamatosan fejlődik. Az újév nagy slágerei a 4K-s kijelzők lesznek, ami a Full HD négyszerese. Már ennek nem sok értelme van, hiszen szabad szemmel ez aligha lesz észrevehető különbség. A következő kijelzőt érintő változásokról pedig ne is beszéljünk. Idén talán már a kezünkbe foghatunk egy a hajlítható kijelzős mobilt is.

A telefonok hardvere is évről évre erősebb lesz. Már 2014-ben is szinte olyan teljesítményre voltak képesek mobiljaink, mint a laptopok. Legnagyobb változás a processzorok terén várható, amely a készülék gyorsaságáért felelős. Megjelennek a 8 magos 64 bites processzorok és a 4GB RAM is elvárás lesz ebben az évben.

Nem meglepő, hogy a kamerák is jobbak lesznek, bár ebben az évben nem a megapixelek sokasága jelenti a minőségi képeket. Az optikai képstabilizátor (OIS) segít majd a lehető legélesebb fotók készítésében.

Az akkumulátor problémát sajnos még 2015-ben sem sikerül megoldani, készülékeinket sajnos még mindig legalább naponta fogjuk tölteni. Egy ígéretes fejlődésre viszont elég nagy lehetőség lesz, mivel a feltöltési idő jelentősen csökkenhet.

2015-ben is bőven kapunk majd hasznos és kevésbé hasznos újdonságokat a mobil gyártóktól. Kíváncsian várjuk a legújabb fejlesztéseket.