A HungExpo-n megrendezett Music FM és Lights Off koproduckióban botrányba fulladt szilveszteri buli szervezője, az Off Production Kft. pénteken kiadott közleményében a cég alvállalkozóját nevezi meg felelősként a kialakult helyzetért.

Az Off Production Kft. ügyvezetője által kiadott közlemény szerint az

“Off Production Kft. alvállalkozója által működtetett ruhatár nem megfelelő színvonalú és szervezettségű üzemeltetésével összefüggésben hangsúlyozom, hogy az erre megkért üzemeltető cég vezetése a helyszínen mindvégig jelen volt, észlelte a problémát, a történteket követően pedig írásban szólítottuk fel a felelősségét elismerő cég ügyvezetését arra, hogy indítson belső vizsgálatot a körülmények tisztázása érdekében.”

A Lights Off szilveszteri buliján előfordult, hogy 4 fős ruhatári személyzet szolgálta ki az esetenként 4-500, a megőrzőben hagyott ruháikra, értékeikre váró bulizókat. Később ez a személyzet a kialakult helyzet következtében 40 főre duzzadt, de akkor már késő volt: a türelmetlen közönség egyszerűen kiszolgálta magát a ruhatárból, így tűntek el ruhadarabok. Többen egy szál ingben kellett, hogy hazamenjenek a mínuszokban.

A buli előtti napokban a Lights Off egyik szervezője Facebook-posztban keresett ruhatári munkára, a buli estéjére beugró alkalmazottakat, fix bérezésért. Ez felveti a kérdést, hogy a – sehol sem megnevezett – alvállalkozó hogyan, milyen csatornákon keresett, illetve jogszerűen alkalmazott-e munkaerőt.

Az említett szervező megkeresésünkre elmondta, hogy a helyzet kizárólag a biztonsági szolgálat nem szakszerű fellépése miatt alakult ki; minden rendben lett volna, ha a biztonsági őrök megfelelően intézkednek. A ruhatár szervezéséhez köze nem volt; kérték hogy hozzon embert, ha tud.

A Lights Off azóta csoportot szervezett az eltűnt ruhadarabok minél hamarabbi visszajuttatásáért (ez egyébként folyamatban van, a szervezők nagyon lelkiismeretesen próbálják kártalanítani a bulizókat), illetve továbbra is várják az emaileket az [email protected] címen. Személyesen a +36 30 956 0366 telefonszámon tudtok érdeklődni.