Bár december 29-én hatalmas bulikát tolt egykori miniszterelnökünk, Gyurcsány Ferenc, nem ő az egyetlen politikus, aki rövid kiruccanást tett a zenei világba. Górcső alá vettük azokat a közéleti szereplőket, akik nem pusztán az ország vezetésében tündökölnek, hanem akkor sem esnek kétségbe, ha a talpalávalóról kell gondoskodniuk.

Vattamány Zsolt – gitár

A magyar Santana, a kötött pulcsiba csomagolt faarcú gitárvirtuóz, Vattamány Zsolt az idei önkormányzati választások egyik sztárparádéján húzta el a mézesmadzagot a választópolgárok előtt csodás gitárjátékával. Vattamányt nem más kísérte kongán, mint a mulatósvilág pápája, Fásy Ádám, így tényleg minden adott volt, hogy a politikust ismét a VII. kerület polgármesterévé válasszák.

https://www.youtube.com/watch?v=ZLKyZB_ECXI

Bill Clinton – szaxofon

Amerika korábbi ura, Bill Clinton gyakran kapta szájába szaxofonja végét, hogy virtuózkodjon egyet a nagy tüdőkapacitást és fürge ujjakat követelő hangszerével. A kicsi Bill korábban hivatásos zenész szeretett volna lenni, de egy Fehér Házbéli portyázás és a John Kennedyvel való találkozás miatt a zeneszerszám háttérbe szorult a politikai pályával szemben. Azért időnként csak előkerült a híres hangszer és frenetikus koncertek születtek Clinton és szaxija frigyéből.

https://www.youtube.com/watch?v=2TwSXvucsJ4

Mihail Szergejevics Gorbacsov – ének

A Szovjetunió korábbi nagyhatalmú vezetője, Gorbacsov leginkább a romantikus balladákra specializálódott, így ne egy party albumot várjon a hallgató. Zenei karrierjéből kimaradtak a hányásban fetrengő, pogós koncertek, ahogy ülőhelyekkel telepakolt faluházban sem volt fellépés, de otthonunkban vígan élvezhetjük a szovjet zenei csemegét.

https://www.youtube.com/watch?v=Ix5xfXPuUiA

Silvio Berlusconi – ének

Ha épp nem adót csal, pereskedik vagy kiskorú prostituáltakkal mulattja az időt, Silvio Berlusconi Fásy Mulatóra hajazó tivornyákon csinálja a fesztivált. A korábbi olasz miniszterelnök és botrányhős egy jó hangulatú dínomdánomon, francia nyelvű óbégatással ejtette rabul a közönség szívét.

https://www.youtube.com/watch?v=6Jr0oof_LbM

Tony Blair – gitár

Sokszor érte kritika a korábbi brit miniszterelnököt, mondván megalszik a szájában a tej, így bravúros kompenzációt nyújt a tény, hogy valójában egy vérbeli rocksztár rejtőzik az unalmasnak tartott Blairben. Az exminiszter nem csak pengeti a hangszert, de csinos kis gyűjteménnyel is rendelkezik, melynek darabjait olyan hivatásos zenei nagyágyúktól kapott, mint Bono vagy Bryan Adams.

deikc