Unjátok a gombamód elszaporodott belvárosi pubok jó öreg funky-latin-jazz-house-folk vackát, ami minden este ugyan úgy szól? Térjetek be Budapest legújabb underground klubjába, ahol az elmúlt hét évtized legjobb alternatív könnyűzenéi szólnak hajnalig.

Ha nem ismeritek a helyet és nem jártatok még a Nyár utca 20. alatti átjáró házban, megtalálnotok sem lesz olyan egyszerű a klubot – persze ez csak hozzáad a Rammones dalról elnevezett Beat on the Brat hangulatához. Azért eldugva sincsen, és nem őrzi hét pecsétes titok – minimalista cégér hirdeti létezését az utcafronton.

A hely megálmodója, vezetője és programszervezője, Lévai János, egyeseknek ismerős lehet a Gumipop és a Past Perfect bulisorozatok atyjaként is. Nos, Lévai néhány éve arra az elhatározásra jutott, hogy tető alá hoz egy helyet, ahol csak minőségi, klasszikus pop- és kortárs alternatív zene szól majd. A Beat on the Brat végül meg is nyílt 2013 novemberében és az azóta eltelt rövid idő alatt máris Budapest legmenőbb underground klubjává nőtte ki magát.

Képzeljetek el egy helyet, ahol jól megfér egymás mellett a Kinks, Elvis, az Abba, a Beach Boys, a Velvet Underground, a White Stripes, Prince és Blondie, na meg a Rammones és a Talking Heads zenéje is, ahol táncolhattok egész éjjel (mert leülni úgy sem lesz helyetek), minőségi kézműves söröket szörpölhettek re-pohárban és akár popkulturális utazásra is elindulhattok, hiszen a falakat folyamatosan cserélődő, jobbnál-jobb plakátok borítják mindenütt.

A klub külső és belső dizájnjáért Bognár Judit grafikus és Sólyom László kivitelező (Lévai pedig a szuper poszterekért és a koncepcióért) feleltek, a végleges kép mégis – az underground szcénához illően – csapatmunkával alakult ki.

A kis Beat on the Brat temérdek lehetőséget rejt magában, pedig az egész hely nem nagyobb, mint egy két szobás lakás (a maga pöttöm táncterével, 6-7 asztalával, bárjával, kisszínpadával és csocsóasztalával), mégis: Lévai kapcsolatainak köszönhetően olyan minőségi atmoszféra, programkínálat és italválaszték várja a betérőket, ami egyedülálló Budapesten (a klub éppen aktuális programajánlatáról a BotB Facebook oldalán tájékozódhattok).

Ugyan a BotB egyelőre csak heti három alkalommal van nyitva (csütörtök estétől szombat hajnalig), reméljük, ez a jövőben változik majd és bulizhatunk egész héten.

Egy tipikus hétvégén a régi Gumipop bulikra jellemző gitáros-elektronikus pop és az elmúlt 25 év mai füllel is vállalható indie-klasszikusai, vagy a Past Perfect bulik hangulatát megidéző hatvanas évekbeli Motown-, northern soul- és beat-ritkaságok szólnak. A hetvenes éveket főleg a glamrock és a vállalható punk zene, a nyolcvanas-kilencvenes éveket és napjainkat pedig a Hallelujah! bulik mindenféle new wave zenéje, korai acid house és rave slágerei, illetve a Psycho Galore partikon játszott lo-fi és garázs rock dalok képviselik.

A legközelebbi bulin a Recorder.hu szerkesztősége lovagol a lemezeken – a koncepció szerint 2014. legjobb dalaiból és legnagyobb slágereiből válogatnak majd talpalávalót a BotB közönségének. Térjetek be ti is és ismerkedjetek meg Budapest legmenőbb underground klubjával!