Lotfi Begi fedezte fel, dolgozott már együtt Szabó Ádámmal, Bogival, és folyamatos munkában van Farkas Jenser Balázzsal. DJ-ként szórakoztatta már a Balaton Sound mámoros népét is. Most a legújabb animációs Marvel film, a Hős6os főhősének kölcsönzi hangját, de már a Nemzeti Színházban is megmutatta sokrétű tehetségét a 15 éves Závodi Marcel.

Nem a zenéléssel kezdődött ugye a pályafutásod, hanem a Nemzeti Színházzal. Gyerekszínészből hogy lesz valaki 15 évesen progressive house zenét játszó DJ? Mióta foglalkozol ezzel?

5 éves koromban édesanyám egy barátnője ajánlotta Földessy Margit színitanodáját. Nagyon tetszett, beiratkoztunk. Körülbelül kilenc évig jártam oda. Ő egyre több helyre ajánlott be, mert látott bennem valamit. Így kerültem Alföldi Robihoz a Nemzeti Színházba, a ‘Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból’ című darabba, amit 3 évig játszottunk. A zenész és a színész pályát teljesen külön kezelem. Nagyjából 7 éve írok és készítek zenét, a Nemzetiben pedig 3 évig játszottam 2013. júniusig. Édesapám óriási inspiráció volt mindig, valószínű ebből adódik az, hogy zenével szeretnék foglalkozni.

Mennyire lehet különválasztani a színészetet a zenétől?

Mind a kettő művészet, de a zeneszerzéssel sokkal jobban ki tudom fejezni magam, mint amikor eljátszok egy olyan karaktert, ami valójában nem én vagyok.

Nem titok, hogy édesapád a hazánkban igen elismert zenész, Závodi Gábor. Nem féltél, hogy az ő árnyékában maradsz vagy vele azonosítanak?

Egyáltalán nem féltem tőle, de tudtam, hogy valamikor ez úgyis meg fog történni. Más generáció vagyunk, más zenét írunk, más a kettőnk célközönsége. Én csak örülhetek, ha hozzá hasonlítanak. Támogat engem, és ha csinál valami új zenét, akkor én is meghallgatom, véleményt mondok róla, és ez fordítva is igaz, segítjük egymást. Egyébként pont most készül egy közös dalunk… Már léptünk fel együtt, apa ötvenedik születésnapi koncertjén előadtunk egy duettet.

Mint DJ, Lotfi Begi fedezett fel. Hogy találtatok egymásra?

Van egy ‘I Cloud Be The One Remix‘-em, amit lassan fél éve csináltam, és ezzel feliratkoztam Nicky Romero ‘Protocol Radio Competition’ listájára. Körülbelül egy hétig én voltam az első, Lotfi Begi pedig meghallotta ezt a számot, tetszett neki, és megkeresett Facebookon. Megismerkedtünk, és most ott tart a dolog, hogy leszerződtetett az Elephant House Records-hoz, ami a Magneoton Kiadó elektronikus zenei része. Ezt a számot szeretem a legjobban az eddigi munkáim közül. Most egy StadiumX remix lesz hamarosan hallható, a ‘Howl at the Moon’ című dalból, amit a Magneoton kiküldött a Protocol Recordings-nak Nicky Romero kiadójának, hogy hivatalos mix lehessen a belõle.

Dolgoztál már együtt Szabó Ádámmal és Farkas Jenser Balázzsal is. Velük hogyan kerültél kapcsolatba?

Mind a kettejükkel még Begi megkeresése előtt ismerkedtem meg. Édesapámhoz jártak a stúdióba, elég sokat találkoztunk. Velem is elkezdtek dolgozni. Ma már barátok és munkatársak is vagyunk.

Pár hete fut a mozikban a Hős6os című animációs film, amiben komoly szerepe van a hangodnak. Hogy jött a szinkron színészkedés az életedbe?

Földessy Margitnak és Csondor Katának köszönhetően kezdtem el, közel 6 éve a foglalkozom szinkronizálással, és szépen lassan egyre több és egyre komolyabb munkám lett (szerk.: több filmben is szinkronizált már Marcel, pl.: Liv és Maddie). Ez az eddigi legnagyobb szerepem, nagyon szerettem ezt a filmet, ez a személyes kedvencem. Több mint négy napig dolgoztunk vele.

Milyen gimnázium mellett „dolgozni” járni? Az iskolatársaid hogy viszonyulnak hozzád?

Szerintem bírnak, és azt is, ami velem együtt jár. Leginkább csak pozitív véleményeket kaptam tőlük, támogatnak engem.

Sosem gondoltál arra, hogy inkább élnéd az átlag 15 éves fiúk életét?

Nem, sosem szerettem volna átlag kamasz lenni, mert akkor vagyok boldog, ha egyedi lehetek, de számomra az is fontos, hogy ezt mások is elfogadják.

Hol képzeled el magad 10 év múlva?

Zeneszerző szeretnék lenni. Remélem, hogy majd 10 év múlva hosszú, nagy szakállal több sikeres fesztivál DJ-je lehetek, és az emberek ismerni fogják a számaimat.