A képviselők elfogadták a 2015-ös évi költségvetést, amelynek célja a családok megerősítése, a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés elősegítése – jelentette be Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

Lássuk, miket terveznek jövőre és, hogy ezek mennyire valósulnak meg, az is hamarosan ki fog derülni.

Az Országgyűlés hétfőn 131 igen szavazattal és 62 nem ellenében elfogadta a 2015-ös költségvetést. Az államháztartás központi alrendszerének jövőévi bevételi főösszegét 16.312 milliárd 873 millió forintban, a kiadási főösszegét 17.190 milliárd 277,1 millió forintban, hiányát pedig 877 milliárd 404,1 millió forintban állapította meg a parlament.

A miniszter kiemelte, hogy 2015 júliusától új otthonteremtési programok indulnak, a kormány a házasságkötést is adókedvezménnyel ösztönzi, jövőre még több embernek biztosítják majd a közmunka lehetőségét, valamint folytatódnak a béremelések, mind a fegyveres és rendészetvédelmi dolgozók, mind a pedagógusok körében. Jövőre az egészségügy is több pénzhez jut majd, valamint a devizahitelesek helyzete is jobb lesz. Mert Magyarország jobban teljesít!