Nem kell tovább James Bond 24-nek hívni a várva várt titkosügynök-filmet: ma délben leleplezték az új rész címét, csaknem teljes szereplőgárdát és az új autót is.

Sam Mendes, a film rendezője prezentálta a legfontosabb információkat az új filmről. Bond 24. mozivásznas akciózása a Spectre névre fog hallgatni, utalva ezzel a korábbi részekben szereplő terrorszervezet nevére, amit a legendásan macskabarát Ernst Stavro Blofeld vezet.

Azokban a találgatásokban, hogy ki lesz a következő főgonosz Christoph Waltz neve állandó szereplő volt, és most be is bizonyosodott, hogy ő fog kéjesen macskát simogatni, miközben Bond életére tör. Ugyan egyértelműen nem mondták ki, hogy ő lesz Blofeld, a film címéből adódóan azonban nagy a valószínűsége, hogy a terrorszervezet fejeként jelenik meg.

A Spectre két James Bond lánya Monica Belucci és Léa Seydoux lesz, Lucia Sciarra illetve Madeleine Swan szerepében. Remek döntésként megszerezték a Sherlock című brit sorozat zseniális főgonoszát alakító Andrew Scottot, ám mindenki Moriartyja látszólag Bond oldalán fog megjelenni angol titkosszolgálati alkalmazottként. A félelmetes termetű Dave Bautista Mr. Hinxként fog kellemetlen pillanatokat okozni Bondnak.

Az állandó szerepekben változás nem történt a Skyfallhoz képest, Bond öltönyét természetesen most is Daniel Craig ölti magára, Ralph Fiennes marad M, Naomi Harris most kezd majd kiteljesedni Moneypennyként, Ben Wishaw is visszatér a kütyümester Q szerepében. A rendező személye is marad, a Skyfallhoz hasonlóan, ezt is Sam Mendes rendezi.

Ami viszont új lesz, az titkosügynök egyik attribútumaként szolgáló autó. Ismét egy Aston Martint kap a feneke alá, ám ezúttal Sam Mendes külön terveztetett egy modellt a film kedvéért, amelyet be is mutattak a sajtótájékoztatón. A DB10-es modellből összeen 10 darabot fognak gyártani, ám mielőtt bárki felkapná a fejét: csak a filmben fogják használni őket.

A forgatás hétfőn kezdődik, Londonban, az Alpokban, Rómában, Mexikóban és Marokkóban is fog forogni a Spectre, várhatóan jövő novemberben mutatják be.