A napokban tette elérhetővé a Google a videómegosztó alkalmazás frissítését a legtöbb Androidos és iOS-es eszközre.

A lényeges változás igazából csak annyi, hogy az új Music fülön keresztül egy személyre szabott zenei kezdőlap nyílik meg, ez gyűjti az összes zenés videót, itt jelennek meg a javasolt lejátszási listák, illetve a követett zenészek.

youtube-funkciok

Ezzel az újítással a YouTube-on keresztül zajló zenehallgatást szeretnék elősegíteni. A javaslatok az érdeklődés (előzmények) és a felkapott klipek alapján generálódnak, ez tehát nem változott. Továbbra is megjelennek a leggyakrabban megtekintett, illetve az azokhoz hasonló tartalmak is.

A YouTube jelenleg béta stádiumban lévő verzióját egy regisztrálós-meghívós rendszeren keresztül lehet idő előtt kipróbálni. Elég ígéretes dolgok várhatóak ebben a frissítésben.

music-feature-3-vflQ4oVoL

  1. Zenék hallgatásakor nem fognak reklámok megjelenni.
  2. Ha nincs internetkapcsolatod akkor sincs semmi gond. Mostantól elérheted kedvenceidet offline üzemmódban is.
  3. A képernyő lezárásával nem áll meg a videó, hanem megy tovább a hang a háttérben, mint egy normál zenelejátszónál.

Ez utóbbi eddig csak a ProTuber nevű alkalmazás igénybevételével volt lehetséges. Úgy tűnik a YouTube fejlesztői végre integrálták ezt a fejlesztést az alkalmazásba, látván, hogy a Google Music nem bizonyult a legmegfelelőbb platformnak.

A Google azért nem áll le teljesen a saját zenehallgatója promózásával. Havi 2000 forintos Google Music elérés fizetése ellenében a YouTube-on belül nem lesznek reklámok a nem zenei videók előtt sem.

music-feature-2-vfl404-Rv

A YouTube nemrég minden létező operációs rendszeren erőltette a lejátszási listákat. YouTube Egyvelegek mindenhol, a felhasználók videóira kattintva is lejátszási listák pörögtek. Így most már értelmét nyertek ezek a változtatások is.