Már egy ideje gusztáltam a környékünkön található szexturkálót. Tudtam, hogy haladéktalanul be kell mennem, olyan mélyen birizgálta fantáziámat, hogy nem lehetett kipiszkálni onnan. Mi lehet odabent? Elkallódott szexbabák? Megunt péniszmandzsetták? Használt vibrátor halmok? A szexturkáló kifejezés olyan döbbenetet lehelt rám, hogy muszáj volt razziát tartanom az ismeretlen veremben és egy kecses mozdulattal végül csak kinyitottam a bizarrnak tűnő üzlet ajtaját.

A valóság alaposan arcon csapott, a hely közel sem olyan frivol, mint amit a neve sugall. Persze, plafonig értek a formatervezett mellek és a nehéz lovassági vibrátorok, de nem voltak gyanús löttyök mindenfele és kellemetlen kloákaszag sem bugyogott a levegőben.

Valóságos pornósusnyás van odabent: az ember bárhova fordul, két mell néz vissza rá. A termés elsősorban rongyosra forgatott vintage újságokból és DVD-kből áll, melyek címlapjain ösztrogéntől vagy éppen plasztikától felturbózott lánysereg rostokol azért, hogy új gazdára leljen. Szinte kivétel nélkül tátott műszájjal várják a csodát, mint valami madárfiókák. A sejtelmes lámpafényben olyan remekművekbe ütközhetünk, mint a Nyolcadik utas: az anál vagy a Szombatesti Bláz, de a mesekedvelőkre is gondoltak: az első DVD, ami az aurámba keveredett, a 70-es évek népszerű rajzfilmjeinek felnőtt filmes kiadása volt. A milfpornó kedvelői sem szomorkodhatnak, kedvenceiket „Öreg picsák” kategória alatt találhatják meg, ahol perverz nagymamák serege várja, hogy bepréseljék őket az otthoni DVD lejátszóba.

A helyen olyan klasszikusokat is felfedeztünk, mint a Toldi, mely ha Pálfi György filmjeként nem is, de legalább pornó formájában forgalomba került. Éljen. Szorgalmasan güriztem tovább a kínálatot: nyüzsgött az ajkakra fagyott szilikon, a tűsarkúba dugott harisnyás láb és időnként szemükbe ötlött néhány súrolókefe jellegű muff is. Az egész helyet betöltő, döbbenetes mellmennyiség szinte optikai illúziókra képes.

A turkálóban találhatunk tartós fogyasztási cikkeket is, a szexuális segédeszközöktől kezdve a hanyag öltözetet képviselő nővérke ruháig bezárólag. Ezek nem használt termékek, így higiéniai szempontból nincs félnivalója a vevőnek. Többnyire meghibásodott, selejtes análdugók, pár divatjamúlt vibrátor és egyéb elkorcsosult segédeszköz. Hiába, a világ tele van a vágyak kielégítésére szolgáló ketyerével.

A szexturkáló közel sem olyan vad, mint aminek hangzik, nevével ellentétben semmi csöpögős drámaiság nincs benne. Nem árulnak leharcolt szexmunkásokat, ahogy sokat látott műpéniszeket sem. Egy klasszikus szexshop, mely elsősorban a vintagepornó és a leértékelt szexkellékek szerelmesinek kedvez.