Vagy bármilyen egyéb okos eszköz nélkül, ami mindig nálad van és bármikor rendelkezésedre áll? Én sem. Mi sem, senki sem. De vajon miért?

Az egyik előző cikkünkből kiderült, hogy milyen idegesítő hibái vannak az okostelefonoknak. Mindezek mellett persze megkönnyítik az életünket. Amennyiben okostelefonod van, biztosan neked is van valami ami miatt nem tudnál megválni tőle.

Hírek
Az eszközök hirtelen fejlődésével sikerült elérni azt, hogy folyamatosan értesüljünk minden apróbb történésről ami a világban történik. Egy folyamatos informátor a zsebünkbe kerülésekor azonnal képes elérni a folyamatos információ éhséget. Az hogy ez jó vagy rossz dolog azt majd eldönti mindenki önmaga.

Navigáció
Mikor felvetettem ennek cikknek az ötletét kolléganőm azonnal rávágta a GPS szót és igaza volt. Valószínűleg amennyiben nem lenne elérhető a GPS navigáció vagy a Google Térkép a telefonomban, már én is rég eltévedtem volna abban a városban ahol felnőttem. Bár nekem a térkép segítségével sem mindig megy a tájékozódás, de dolgozom rajta.

Tanulás
Ennek a globálisan elérhető dolognak köszönhetően, amit internetnek nevezünk mindenki számára könnyedén hozzáférhetővé vállnak olyan információk amik nélkül ma már elképzelhetetlen lenne az élet. Míg régen az ember ahhoz, hogy valaminek utána nézzen a tudakozót kellett hívni vagy beülni egy könyvtárba, ma már 2 perc alatt utána tud járni. Ez azért nagy előny.

Közösségi élet
A különféle üzenetküldő- és egyéb közösségi applikációk által mindannyian össze vagyunk kötve. Csak egy Facebook üzenetre van bárki. Bár azért tény, hogy a közösségi oldalak túlzott használata inkább rontja a valós emberi kapcsolatokat mint elősegíti azokat. Ez az iskolapéldája a “jóból is meg árt a sok” mondásnak.

Emlékeink megörökítése
Azért valljuk be, sokkal könnyebb lett a különféle események megörökítése, hisz már minden telefon hátulján (illetve elején) ott kukucskál egy kamera.

Zenehallgatás
Azért érdekes lenne, hogyha ahhoz, hogy zenét hallgassunk még mindig egy gramofonra lenne szükség meg bakelit lemezekre. Persze ezeknek is meg van a saját hangulatuk és előnyük, de azért sokan nem lennének képesek 2 megállót menni a metrón anélkül, hogy a fülhallgató lenne a fülében.