Két óra közt nincs időd hazamenni ebédelni, attól meg rettegsz, hogy a gondosan elcsomagolt tökfőzelék és fasírt hányásszagú apokalipszist csinál a táskád belsejében egy óvatlan mozdulatnál? Mutatjuk a lehetőségeket.

A campuson belül:

6-8 Presszó

Ugyan a bölcsészkar legtöbb épületében van büfé, egyik sem veheti fel a versenyt a Főépület szívével, az alagsori alattomos pizzaillat forrásával, a pöttyösbögrés kávézások főhadiszállásával, a 6-8 Presszóval. Jelentősen felpörgött a kis hely forgalma, amikor pár éve átalakították, és bevették a pizzát is a menübe, amit helyben sütnek, és a méltán híres Könyvtár Klubban is lehet belőle kapni. Mellette van napi menü, zöldséges tekercsek, szendvicsek és sütemények, és még a kávéjuk is jó!
Nyitva tartás: 8-18

Trefort Aula Étterem

Főleg a tanárok kedvelt ebédelőhelye az R5 épületben található önkiszolgáló étterem, ahol bármilyen nemzet lobogóját kérheted az ételbe szúrva díszítésként. Minden nap kétféle menüt kínálnak 700 és 800 forint közt, de ezeken túl is bő ételválaszték várja a tudástól megéhezett diákokat. Sokszor próbálják feldobni a hétköznapokat tematikus hetekkel, amikor egy-egy ország specialitásait tűzik menüre. Közben pedig érdemes az akciókat is elcsípni, az eltések például a 11-11:30 és 14-14:30-as intervallumokban 620 forintért kapják a menüt. Hátránya, hogy a kiszolgálás csak az ebédidőre korlátozódik, reggelizni, vagy vacsorázni nem lehet.
Nyitva tartás: 11-15:30

A campuson kívül:

Subway

A nemrég nyílt szendvicsbár viszonylag új játékosként próbálja fenntartani az egyensúlyt a teljesen egészségtelen ételek és a viszonylag egészséges gyorséttermek közt az Astorián. A Burger King és a McDonalds közt nehéz dolga van, de mindenképp jó alternatíva a csibeburger-mérgezésben szenvedő egyetemistáknak. Te magad állíthatod össze az álomszendvicset, a triplacsokis keksz pedig tökéletes lezárása ebédnek, mielőtt rohannál vissza órára.
Nyitva tartás: 0-24

Pasta és Leves

Kicsit messzebb ugyan (1 villamosmegállóra), de igazi streetfood-forradalomba csöppenhetünk, ha a Kálvin térig elgyalogolunk. Az ország első levesbárja itt nyílt meg, és tökéletesen egyetemistabarátnak bizonyult a nagy pohár forró leves, amit a lezárt tetőnek köszönhetően akár az egyetemig is visszavihettünk anélkül, hogy az ebéd kihűlne. Ugyanezen ötlet megálmodói továbbgondolták a dolgot, és pár méterrel közelebb megnyitották a Pastát, ahol papírdobozban adják a jobbnál jobb tésztákat. A leveseket 490-ért, a tésztákat 990-ért.
Nyitva tartás: 11-20

Bite Sausage & beer

Az újfiúnak számító Bite Bakery Café először a Nyugati pályaudvarnál nyílt meg, majd a sikeres nyitás után az Astoria felé terjeszkedett– a diákok legnagyobb örömére. Az alapvetően perecekre, tekercsekre és édes péksüteményekre alapozó gyorsétteremlánc a kevésbé édesszájúaknak inkább egy cukorkóma-központ volt, mint valódi ebédelőhely, ennek köszönhetően át is alakult a hely kolbászozóvá. A hústermékek már 290 forinttól kaphatóak, 1290 forintos menüvel pedig a legnagyobb bölcsész is jóllakik. Sör természetesen van, és az édesség-korszakból a palacsintát is sikerült megőrizniük.
Nyitva tartás: Hétfő-csütörtök: 8-24, péntek 8-02