Összeszedtük a Facebook néhány említésre méltó hasznos és haszontalan csoportját. Legyen szó Budapesten történt vicces sztorikról, apróhirdetésről, terhes férfiról, vagy akár arról a kiskutyáról, aki népszerűbb, mint Orbán Viktor, és többen kedvelik, mint a túró rudit.

1. Pesten Hallottam
https://www.facebook.com/groups/154246568031113/

Ebből a csoportból nem hiányozhat senki, aki szeret BKV-n elcsípett párbeszédeken mosolyogni, esetleg élelmiszerboltokban lőtt kétértelmű árcímkéken szörnyülködni. Eredetileg aranyköpések gyűjtése volt a cél, mára már a zokni-szandál kombóról készült lesifotók végtelen tárháza lett az oldal, de számtalan vicces sztori és hír indult el innen médiahódító útjára.

2. Boltkórosok – Add el, vedd meg!
https://www.facebook.com/groups/379385562169291/

Régi, megunt, esetleg ajándékba kapott, de mérethibás ruháinkat bocsáthatjuk áruba ebben a csoportban. Vigyáznunk kell viszont azokkal az eladókkal, akik külföldről rendelt termékeket próbálnak rásózni másokra, mert a tapasztalatok azt mutatják, ők többnyire nem a legbecsületesebb eladók táborát erősítik. A többséget segítőkész, tanácsadásban is jeleskedő lányok alkotják, akiknek szintén érdekük, hogy működőképes legyen egy ilyen piactér.

3. Terhes férfi madarat szült
https://www.facebook.com/groups/terhesferfi/

Ez nem az, aminek először tűnik. A csoport célja az, hogy összegyűjtsük a bulvárcikkek legbizarrabb című cikkeit. Így például a legutóbbi posztokban olvashatunk a kétfejű delfinről, a kínai fiúról, aki mérgében megette szüleit, és mosogatótablettát zabáló gyerekekről. Közel kétezer tag gyűjti kishazánkból és a nagyvilágból az említésre (nem?) méltó blődségeket.

4. BKV bérlet piac
https://www.facebook.com/groups/219803374821202/

Na, az mondjuk egy jó kérdés, hogy mennyire lesz életképes ez a csoport a későbbiekben, hiszen új bérlettípusokkal keményített be a BKV. Úgy néz ki, vége annak az időknek, amikor kétezerrel megúsztuk a büntetést egy utólag bemutatott bérlettel, amit a határidőig lazán beszereztünk valakitől. Azért még fölöslegessé vált jegyek így is akadnak, ezekre jutányos áron lecsaphatunk itt.

5. Boo
https://www.facebook.com/Boo

Boo nem csoport, mégsem hagyhatjuk ki. A kis pomeranian törpespicc közszereplő, és úgy fest, mint egy életrekelt mesefigura, pedig egy húsvér eb. A kutya hétköznapjait jelenleg 14 993 310 ember követi, azaz majdnem tizenöt millió ember tartja bájosnak. Ezzel több rajongót tudhat maga mögött, mint Orbán Viktor, Angela Merkel, vagy Tony Blair, és népszerűbb, mint a Túró Rudi vagy a Volt Fesztivál nagy fellépője, az Arctic Monkeys.